reklama
Ewunka
Fanka BB :)
Mniej niż 40 lat żeby załapać się na refundacje . Nie wiem jakie są normy wiekowe prywatnieto witamy w clubie,tutaj tez kobieta nie moze byc powyzej 40,a facet powyzej 50.Granice sa pomiedzy 3-8 tys.Euro plus 1,5-2 tys. na leki.
wedlug mnie te caly procedury i leki powinny byc za darmo i powinni nam jeszcze doplacac. i tak jest za malo ludzi na swiecie,wiec odwalamy dobra robote. O !!!!
Ewunka
U mnie zdecydowanie najwieksze koszty, to byly leki po transferze - wychodzily 250tygodniowo:/ no i dojazdy, bo ponad 200km w jedną strone
a nie 35 przy rządowym?Mniej niż 40 lat żeby załapać się na refundacje . Nie wiem jakie są normy wiekowe prywatnie
Ewunka
A jak po roku przestaniesz płacić to co się stanie z zarodkami. ? Ale dziwnie Moje będą trzymać dopuki 40 lat nie ukoncze.Powiem tak: 6700 + 1100 transfer + 500 mrożenie i przechowanie na rok+ każde USG 80 (płaciłam tylko przy pierwszej stymulacji, przy drugiej już nawet za usg nie płaciłam) + leki ok 500-600 -ciężko mi powiedzieć, bo już nie pamiętam
no i oczywiście wszystkie badania - tu ok 1200 za nas oboje + biopsja jądra chyba ok 1100
Bym musiała zajrzeć w papiery i wszystko podliczyć ogółem ile nas już 2 stymulacje wyniosły
Ostatnia edycja:
Ewunka
W Hiszpani do 40 refundacjia .Prywatnie nie wiem do ilu lat można podejść do in vitroa nie 35 przy rządowym?
Ostatnia edycja:
Mniej niż 40 lat żeby załapać się na refundacje . Nie wiem jakie są normy wiekowe prywatnie
Nie wiem jak w Pl ale tutaj w Szwajcarii kobiety 45 a faceci 55 lat tu in vitro nie jest refundowane.
reklama
Ewunka
O masz następna 250 tygodniowo ale lekarz zalecił czy bierzesz różne cuda VW razie czegoJa od 5 tygodnia ciąży wydaje 250zl tygodniowo na leki. Ale tak sobie mówimy z M, ze warto
Podziel się: