reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Hmmmmm in vitro traktuje jak lekarstwo nie jak coś złego . Czy moje dziecko zostanie poczęte w łóżku czy na blacie kuchennym czy w laboratorium nie robi dla mnie różnicy , ważne jest dlaczego jest poczęte bo 2 kochające się osoby go pragną . Ludzie czasem czegoś nie znają nie rozumieją a są przeciw. No ale ze Wy dziewczyny siedzące w tym po uszy macie poczucie ze to mechaniczne dziwne. No ale każdy widzi to po swojemu i ma do tego święte prawo.
Ewunka to chodzi o wrażenie a nie, że tak to traktujemy. Spostrzeżenia i przemyślenia a nie nasze spojrzenie. Każda napisała, że nie traktuje iv jako czegoś złego. To był opis etapów jakie przechodzimy przy procedurze.
Fajnie, że nigdy nie miałaś chwili refleksji i przemyśleń egzystencjalnych :rolleyes:

reklama
Tez skakalam. Zadzwonili z kliniki i powiedzieli zebym sie nie cieszyla bo za niska :( i mieli racje. Na nastepny dzien byla juz 50.
Uważam ze bety nie powinno się robić przed upływem 14 dni .wiem ze ciężko wytrzymać ale było by mniej rozczarowań ze coś jest i spadnie . Po 14 dniach beta powyżej 100 to ciąża 3 tyg później serduszko :tak:

Falka jak u Ciebie? Przypomnij mi do którego dr Ty teraz chodzisz?
W kwietniu transfer? ?

U mnie 3dc i zbadalam hormony, są ok, poza prolaktyna która mi skacze jak Wariatka, pod koniec grudnia miałam. 2x ponad normę ( 61,6 przy normie 6-29.9) a dzisiaj 5.30 czyli za mało. Dr Brelik mnie prowadzi, kazał mi zredukować dawkę bromegronu do 1/2 tabl, zasrana hiperprolaktynemia :( czekam na wizytę do 31.03 i wtedy będzie decyzja czy w przyszłym cyklu crio. Nie mogę się doczekać, dola zalapalam,kolejna kumpela w ciąży ;(
Mów jak punkcja jak się czujesz? Pewnie już gdzieś pisałas ale zanim się dokopie ;)

U mnie 3dc i zbadalam hormony, są ok, poza prolaktyna która mi skacze jak Wariatka, pod koniec grudnia miałam. 2x ponad normę ( 61,6 przy normie 6-29.9) a dzisiaj 5.30 czyli za mało. Dr Brelik mnie prowadzi, kazał mi zredukować dawkę bromegronu do 1/2 tabl, zasrana hiperprolaktynemia :( czekam na wizytę do 31.03 i wtedy będzie decyzja czy w przyszłym cyklu crio. Nie mogę się doczekać, dola zalapalam,kolejna kumpela w ciąży ;(
Mów jak punkcja jak się czujesz? Pewnie już gdzieś pisałas ale zanim się dokopie ;)
Miałam taką frustrację jak mi tsh nie mogli ustabilizować.
Wszystko ok. 11 kropkow. W sobotę będę wiedziala ile jest dzielnych i chce awansować na knopersiki. :-) :)
A pick up robił dr G. i w ogóle to wszyscy pozytywni jak zawsze zresztą.
To trzymam kciuki żeby się udało z crio!
Nie kojarzę dr B. Tzn nie miałam z nim doczynienia jeszcze.

Dziewczyny jestem dzidzi dobrze sie mniewa ma juz ponad 6 cm a mi zaczyna sie 13 tydz
Badania zrobione usg I krew I niby Na wynik mam Teraz czekac jak to jest z tym sydromem zes Downa też czekałyście. Na czym wogole polega to badanie czy ktoś może mi to przybliżyć.
Pozdrawiam ;)
Ewa ale piękności!!! Witam w II trymestrze :-) teraz wierzysz że bedzie dobrze?
Ja na wyniki testu czekałam 4 dni, troche sie bałam otworzyć bo w szpitalu powiedzieli że czeka sie do 2 tygodni ale jak wynik pokazuje wysokie ryzyko to list dostanę w ciagu kilku dni. To badanie z krwi i daje tylko orientacyjne ryzyko.

Ewa ale piękności!!! Witam w II trymestrze :-) teraz wierzysz że bedzie dobrze?
Ja na wyniki testu czekałam 4 dni, troche sie bałam otworzyć bo w szpitalu powiedzieli że czeka sie do 2 tygodni ale jak wynik pokazuje wysokie ryzyko to list dostanę w ciagu kilku dni. To badanie z krwi i daje tylko orientacyjne ryzyko.
Czyli w tym wyniku bedzie cos napisane o wyniku
Dziękuję za przywitanie nie możemy z mężem do tej pory uwieżyć

reklama
Bedzie pisało np 1:3500 - low risk
Chyba do 350 jest high risk (czyli 1:350 i poniżej 350), ale to bedziesz miała markerem zaznaczone jakie jest ryzyko czy low czy high.
A ile ci wyszło NT (przeziernosc karkowa)?

Najki kochana zaraz bedziemy oglądać twoje zdjęcia malucha z usg!!!! Juz niedługo ;-)

Westaice No to ładnie naprodukowałaś jajeczek. Niech ci sie zapładniają i dzielą jak trzeba

Do góry