reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

U mnie osmy tydzien, ale tak mi zle od kilku dni, ze caly stres czy ciaza sie utrzyma trz nie moze nie calkiem zniknal, ale wszystko stalo mi sie obojetne jak to dalej sie rozwinie.
Pisalas ze nie masz karty ciazy, ja rowniez nie mam, tu zakladaja dopiero po uplywie 12 tygodbia.Dla nich ciaza do 12 tygodnia to nie ciaza jeszcze i nie teaktuja jej w stu procetach powaznie , nawet w klinice.

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze czy łykałyście jakieś witaminy w czasie stymulacji? :)
W czasie stymulacji brałam tylko Folik, za to już będąc w ciąży brałam i biorę do dziś Mama aktiv z dha Doopelhertz. Lekarz mi to polecił. Dzięki temu bardzo długo miałam świetne wyniki krwi, a wiesz nie jadam mięsa i nie wszystko miałam w prawidłowych wartościach, no a przy dwóch Kropkach dobrze by było miec wyniki jak trzeba. Gdzieś ok chyba miesiąca temu zaczęły mi wartości krwi nieco spadac, jednak lekarz stwierdził, że na tym etapie ciąży może tak się dziac. I nie m są to spadki, które dawały by powód do paniki ;)

U mnie osmy tydzien, ale tak mi zle od kilku dni, ze caly stres czy ciaza sie utrzyma trz nie moze nie calkiem zniknal, ale wszystko stalo mi sie obojetne jak to dalej sie rozwinie.
Pisalas ze nie masz karty ciazy, ja rowniez nie mam, tu zakladaja dopiero po uplywie 12 tygodbia.Dla nich ciaza do 12 tygodnia to nie ciaza jeszcze i nie teaktuja jej w stu procetach powaznie , nawet w klinice.
A wzielas troszkę wolnego ? Może po prostu za ciężko pracujesz ? Nie załamuj się. Bierzesz jakieś witaminy dla kobiet w ciąży ? Może musisz zrobić badania, może żelaza za mało, wtedy człowiek nie ma na nic sił...

Dostalam chorobowe, bo w tym stanie o pracy moge zapomniec, tez leze i nic nie robie ale co z tego jak caly swiat jest mi niemily.Witaminy oczywiscie biore ale co z tego jak totalny denat ze mnie a na didatek te bole w pachwiach, gin stwierdzil ze wina tych boli sa cysty pozostale po stymulacji i nie kazal sie nimimprzejmowac.

Czesia chyba Cie myślami wywołałam, bo ostatnio tak sobie o Tobie myślałam :) Dzięki za porady :) Jutro lece do apteki kupować witaminy :D Jak się czujesz? Chłopaki dają popalić? :D

reklama
Do góry