reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Najki - ja tez kiedyś marzyłam o bliźniakach, potem chciałam mieć parke w małym odstępie czasu, niestety sie nie udało. Teraz jak wiem jak dla mnie stresująca jest ciąża juz bym sie na bliźniaki nie zdecydowała, bo wariatkowo murowane;)

Ewunka - pięknie masz, czy to widok z Twojego okna???

Madzionga - ja to taki balon byłam cała ciąże, nei chce Cue martwić. Brzuch miałam jak kamień, okropne to było, tylko u mnie były tez tragiczne zaparcia dodatkowo. Takie uroki:)

reklama
Ewunka to ile Ty masz lat? Jako nastolatka tam wyjechalas? Z rodzicami? Czy do pracy?
Jak jestem za bardzo wscibska to nie odpowiadaj? Pytam z ciekawosci bo mi tez sie marzy Hiszpania do mieszkania, albo Kanary, ale to tylko pewnie moim marzeniem zostanie;)
Wyjechałam za chlebem za praca wszyscy jechali do Anglii ale tam pogoda nie dla mnie hihihi wiec wybrałam się do Hiszpani i tak narazie zostało .Mam 32 lata .

Wyjechałam za chlebem za praca wszyscy jechali do Anglii ale tam pogoda nie dla mnie hihihi wiec wybrałam się do Hiszpani i tak narazie zostało .Mam 32 lata .
I szybko tam znalazlas prace? Znalas hiszpanski czy angielski, bo oni po hiszpansku za bardzo nie chca gadac z obcokrajowcami tak slyszalam;)
Nie musisz mi odpowiadac;)

Najki - ja tez kiedyś marzyłam o bliźniakach, potem chciałam mieć parke w małym odstępie czasu, niestety sie nie udało. Teraz jak wiem jak dla mnie stresująca jest ciąża juz bym sie na bliźniaki nie zdecydowała, bo wariatkowo murowane;)

Ewunka - pięknie masz, czy to widok z Twojego okna???

Madzionga - ja to taki balon byłam cała ciąże, nei chce Cue martwić. Brzuch miałam jak kamień, okropne to było, tylko u mnie były tez tragiczne zaparcia dodatkowo. Takie uroki:)
Ja tam bym chciała bliźniaki raz a pożądanie żeby przez ciążę 2 razy nie przechodzić.
Zaczęłam nawet juz remontować pokój ha ha ha ostatni remont robiliśmy tam 5 lat temu jak zaczęliśmy myśleć o dziecku . Teraz 1 in vitro przecież musi się udać wiec pokój musze zrobić nowy hihihi trzeba się czymś zająć.
To nie widok z domu z pracy tak sobie przez okno wyglądam

I szybko tam znalazlas prace? Znalas hiszpanski czy angielski, bo oni po hiszpansku za bardzo nie chca gadac z obcokrajowcami tak slyszalam;)
Nie musisz mi odpowiadac;)
Znałam tylko Polski i potrzeba porozumiewania sprawiła ze hiszpański opanowalam :rolleyes: coś tam znalazłam nie pamiętam jak szybko ale stopniowo pomału jakoś to było . Teraz z praca jest bardzo ciężko .

Znałam tylko Polski i potrzeba porozumiewania sprawiła ze hiszpański opanowalam :rolleyes: coś tam znalazłam nie pamiętam jak szybko ale stopniowo pomału jakoś to było . Teraz z praca jest bardzo ciężko .
Aaa i to Barcelona słynie z tego ze ze obcymi nie gada ale oni nawet nie gadają z hiszpański hihihi tylko mówią po kataluńsku. Ja mieszkam pod Madrytem blisko gór .

ÏHess i moniusia, dobrych wieści! Forumowa sekta z guru na czele działa bez zarzutu, więc moc pozytywnych myśli i kciuków płynie w Wasza stronę :*

Marzec

16: moniusia - wizyta wyjaśniająca niepowdzenia!
16: Hess: wizyta u genetyka

17: madzionga - usg MAluchów
17: kamka75 - rozpoczęcie stymulacji
17: aniolkowa.mama - słuchanie serduszka u położnej :rofl2:
17: Ewa651 - usg prenatalne
17: westaice - punkcja
18: Foote - I weryfikacja
21: Foote - II weryfikacja
22: Rada: kontrola stymulacji
22: Anika - usg genetyczne
22: Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę w szpitalu
23: Martini – wizyta pęcherzykowo-serduszkowa
23: Malina - wizyta
24: ma_rta- usg Malucha
25: Foote - III weryfikacja i piękna beta :)
25: 24Magda - wizyta w klinice
30: Nikaa - badanie prenatalne w II trymestrze

KWIECIEŃ
4: Hess- usg w Novum
8: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciąże
11: 24magda - wizyta u gin prowadzacego ciaze
13: Aniołkowamama: usg połówkowe
19: Natalia89 - wizyta genetyczna O ewentualny start z zastrzykami
20: Anika - wizyta u gin prowadzacej
25: Ewunka - usg kontrolne przed stymulacja
27: Hess - usg polowkowe

Kogo i na kiedy dopisać?

Ja jeszcze 6 kwietnia - wizyta u lekarza prowadzącego ciąże

Wiem , wiem widzialam nie jedna w ciazy ktora miala takie "przyjemnosci" i bardzo im wtedy wspolczulam ;) ale wiesz jak to jest czlowiek ,aby byc spokojniejszym by chcial nawet troche tych malo przyjemnych moemtnow, ale wiem ze to dopiero mocne poczatki, tak naprawde gdyby to byla ciaza "naturalna" pewnie dopiero teraz bym sie o niej dowiedziala ;)

Moja droga ja mdłości nie miałam cały I trymestr, zaczęły się dopiero w II trymestrze ale to też jakoś nie mocno :) Także nie martw się, z dzidzią napewno jest wporządku, ja też się cały czas martwiłam że piersi nie bolą że nie ma żadnych objawów a tu jednak wszystko jest ok. Wiecej szkodzisz dzidzi jak się cały czas stresujesz! Wyluzuj :)

reklama
Hess i moniusia, dobrych wieści! Forumowa sekta z guru na czele działa bez zarzutu, więc moc pozytywnych myśli i kciuków płynie w Wasza stronę :*

Marzec

16: moniusia - wizyta wyjaśniająca niepowdzenia!
16: Hess: wizyta u genetyka

17: madzionga - usg MAluchów
17: kamka75 - rozpoczęcie stymulacji
17: aniolkowa.mama - słuchanie serduszka u położnej :rofl2:
17: Ewa651 - usg prenatalne
17: westaice - punkcja
18: Foote - I weryfikacja
21: Foote - II weryfikacja
22: Rada: kontrola stymulacji
22: Anika - usg genetyczne
22: Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę w szpitalu
23: Martini – wizyta pęcherzykowo-serduszkowa
23: Malina - wizyta
24: ma_rta- usg Malucha
25: Foote - III weryfikacja i piękna beta :)
25: 24Magda - wizyta w klinice
30: Nikaa - badanie prenatalne w II trymestrze

KWIECIEŃ
4: Hess- usg w Novum
6: Nikaa - wizyta u gin prowadzącego ciążę
8: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciąże
11: 24magda - wizyta u gin prowadzacego ciaze
13: Aniołkowamama: usg połówkowe
19: Natalia89 - wizyta genetyczna O ewentualny start z zastrzykami
20: Anika - wizyta u gin prowadzacej
25: Ewunka - usg kontrolne przed stymulacja
27: Hess - usg polowkowe