reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Życ nie umierac, jednym słowem :(
Ale plus tego jest taki że nie ma kolejek latami na operacjie I sala po operacji jest 1 osobowa + sofa dla męża który może być z Tobą 24 h
Wychodzą z założenia że w szpitalu się leczy a w domu dochodzi do siebie .ach raz mi pękła torbiel i się rozlala z bólu prawie umarłam zrobili mi test z krwi marcer C 125 i koniec kontrola za 3 miesiące żadnego antybiotyku nic .

reklama
Dlaczego klinika Ci nie da L4???

Ja mieszkam w UK i tez klinika nie wystawia zwolnień. Lekarz ogólny mi dał zwolnienie z wielką łaską. Ja sie uparłam, że będę na zwolnieniu do 12tc jak mi nie dadzą to odejdę z pracy i tyle. Co 2 tyg chodziłam po zwolnienie. Lekarz w 10tc kłócił sie ze mną, że ciaza to nie jest medyczny powód do zwolnienia, przeszłe poronienia rownież a tym bardziej bycie zmęczonym czy osłabionym w ciąży. Powiedział że jak sobie nie radzę to mam iść na przedwczesne macierzyńskie a wiecej zwolnień mi nie wystawi.
A jak cos sie stanie to nikt za to nie odpowie bo tak miało byc, natura wybrała.

Ja mieszkam w UK i tez klinika nie wystawia zwolnień. Lekarz ogólny mi dał zwolnienie z wielką łaską. Ja sie uparłam, że będę na zwolnieniu do 12tc jak mi nie dadzą to odejdę z pracy i tyle. Co 2 tyg chodziłam po zwolnienie. Lekarz w 10tc kłócił sie ze mną, że ciaza to nie jest medyczny powód do zwolnienia, przeszłe poronienia rownież a tym bardziej bycie zmęczonym czy osłabionym w ciąży. Powiedział że jak sobie nie radzę to mam iść na przedwczesne macierzyńskie a wiecej zwolnień mi nie wystawi.
A jak cos sie stanie to nikt za to nie odpowie bo tak miało byc, natura wybrała.
W Hiszpani co tydzień do ogólnego musisz chodzić sèpic zwolnienie .

Ja pie.... :( ja jestem na zwolnieniu od dnia punkcji, sam lekarz się pytał czy wystawic. Żle zniosłam ostatnią punkcję, byłam obolała mniej niż poprzednim razem ale wybudzałam się dłużej, wymiotowałam, wogóle byłam taka od siebie. Z automatu wystawił mi L4 do czasu bety, no a potem już nie było dyskusji ;)
Tu wystarczy, że Cię boli tu czy tam, źle śpisz w ciąży i jakieś inne bzdury i masz od ręki.
Chociaż wiem, że nie wszędzie. Kumpela była w 7 tyg, ale zaszła naturalnie, ogólnie nie mamy lekko w pracy, a jej lekarz ni dał zwolnienia.

Dokładnie to jest sępienie o zwolnienie, czesto trzeba kłamać i wymuszać łzami bo nie są chętni do dawania zwolnień. Za to na depresje wystawią wszystko i na ile chcesz!

Tu nie ma o czym dyskutować jeśli mój stan psychiczny nawet nieuzasadniony strach kazał mi siedzieć w domu to jak by nie udało się załatwić zwolnienia to tez bym tego lekarza i prace miała w du....

reklama
Do góry