reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziwi mnie ta Twoja torbiel. U mnie przy mniejszej nie chcieli stymulować.
Fajnie, że zaczynasz !
Moniusia a może jakieś badania? Zagłębić się w temat i wtedy spróbować? Och kochana strasznie mi smutno, że tak u Ciebie się wszystko toczy. Przytulam.

Czy któraś teraz się stymuluje? Czy sama jestem ? :szok:
Wiesz we wrześniu mnie operowali usunęli 2 torbiele zostawili 1 cm bo musieli by zniszczyć dużo jajnika teraz ta 1 cm ma 4 cm zjadła hormony ze stymulacji z lutego . A jak by tam chcieli znów grzebać w tych jajnikach to już naprawdę mogły by przestać pracować . Rezerwa jajnikowa z 5.6 spadła mi do 1.2 po operacji . Mówi ze najpierw zajdziemy w ciążę urodziny a potem wytniemy torbiel . Plan mi się podoba mowie ok

reklama
Cholerka Moniusia :( a różne leki do stymulki dawali? Może na inne lepiej zareagujesz, z lepszym efektem? Musi być jakieś wyjście...:confused:

Mnie chyba jednak dopadła ta cholerna hiperka, jutro ide do gin dzwoniłam do niego mam zwolnienie do końca tyg, !mówił że przede wszystkim czas a nie woda czy białko mi pomoże ale spróbuje wszystkiego...
Rozmawialam z laboratorium i mamy 3 zarodki. Że względu na to że transferu nie będzie, hodujemy do 5doby i mrozimy. Trzymajcie kciuki żeby wszystkie Kruszynki dotrwały. Myślicie że zrobią mi transfer w przyszłym cyklu? Jak to wygląda, mam coś brać od początku cyklu czy dopiero od transferu dają leki?
Falka ja miałam transfer w kolejnym cyklu i brałam estrofem 3x1 przez 14 dni od 2 dc. Po 14 dniach doszedł duphaston, acard, encorton i femibion1 aż do transferu. Ale to zależy od kliniki i lekarza jakie leki podają. Wiem, że to długi czas oczekiwania, ale warto :) Sama już nie mogę się doczekać kiedy zacznę stymulacje. Czas leci czasami tak wolno.
Tylko, że ja nie miałam hiperki

Ostatnia edycja:
To ja wam powiem że nie zaszlam w ciążę za pierwszym razem ale jakoś tak wszystko mi bardzo szybko zlecialo. Stymulacje zaczęłam we wrześniu a w listopadzie już miałam szczęśliwy transfer. Dodam że to był trzeci. Miałam transfery cykl po cyklu . 2 ciaze biochemiczne i 3 się na szczęście udała.

To ja wam powiem że nie zaszlam w ciążę za pierwszym razem ale jakoś tak wszystko mi bardzo szybko zlecialo. Stymulacje zaczęłam we wrześniu a w listopadzie już miałam szczęśliwy transfer. Dodam że to był trzeci. Miałam transfery cykl po cyklu . 2 ciaze biochemiczne i 3 się na szczęście udała.
No to mnie najpierw 2 inseminacjie potem 2 operacjia a teraz 1 stymulacjia do in vitro bez rezultatu na leki Teraz 3 miesiące przerwy i będzie 2 stymulacjia .Puffff jeszcze nie przeszłam przez 1 etap ....... a gdzie do końca

No to mnie najpierw 2 inseminacjie potem 2 operacjia a teraz 1 stymulacjia do in vitro bez rezultatu na leki Teraz 3 miesiące przerwy i będzie 2 stymulacjia .Puffff jeszcze nie przeszłam przez 1 etap ....... a gdzie do końca

A może uda się za 1 razem ? ;) Zawsze trzeba pozytywnie myśleć. Tak naprawdę to oczekiwanie na stymulacje to nic w porównaniu z czekaniem na wynik bety po transferze. To jest najgorsze 10 dni katorgi, nie wiadomo co ze sobą zrobić.

Nikaaa to prawda, że czekanie na bete jest najgorsze. Ja zawsze po 12 dniach robię bete, bo sobie zawsze myślę, że tak będzie lepiej :)

reklama
westaice- nie jesteś sama, ja też sie stymuluję :). Dzisiaj mam 22dc na Marvelonie, dzisiaj też zaczęłam gonapeptyl daily co drugi dzień. Ja dostaję paniki jak pomyslę o hiperce a mogę ją mieć. Lekarz powiedział, że przy tej stymulacji musimy dać większe dawki leku niż przy poprzednich podejściach. Pomimo mojego pcos przy pierwszej stymulce miałam tylko jedną komórkę (podany dwudniowy zarodek). Przy drugiej stymulce więcej leków i ... dalej tylko jedna komórka. westaice - a Ty który dzień cyklu? jakie leki?

dziewczyny, nie było mnie 2 tygodnie a rozpisałyście się. Wszystkiego nie nadrobię

Agatek - gratuluję serdecznie!!! Co do kawy? Pij śmiało. Ja nie piłam do 4 m-ca, miałam wstret. Potem za to -ogromne ciągoty, musiałam się powstrzymywać , żeby nie pić ponad 3 filiżanek dziennie. Zapytałam lekarza i dostałam przyzwolenie na picie :-)

annemarie - dałaś przepiękny dowód miłości mężusiowi. Gratuluje Wam obojgu

prosze mnie wpisać do kalendarza - 22 marzec wizyta kontrolna :)

Do góry