reklama
Ewunka
Fanka BB :)
No mam nadzieje ze za 1 razem i bliźniaki nauczyłam się juz czekać oprócz czekania na in vitro jestem szczęśliwa ciesze się życiem .Kiedyś miałam opsesjie chce dziecko to były jedyne moje myśli w głowie dziecko dziecko i byłam nieszczęśliwa sfrustrowana nic mnie nie cieszyło . Teraz nadal chce, bardzo chce ale jestem pogodzona z tym ze może się nie udać i napewno nie na jutro zrobię wszystko co mogę ale. ...... pewnych rzeczy nie przeskocze.A może uda się za 1 razem ? Zawsze trzeba pozytywnie myśleć. Tak naprawdę to oczekiwanie na stymulacje to nic w porównaniu z czekaniem na wynik bety po transferze. To jest najgorsze 10 dni katorgi, nie wiadomo co ze sobą zrobić.
Ostatnia edycja:
To ja wam powiem że nie zaszlam w ciążę za pierwszym razem ale jakoś tak wszystko mi bardzo szybko zlecialo. Stymulacje zaczęłam we wrześniu a w listopadzie już miałam szczęśliwy transfer. Dodam że to był trzeci. Miałam transfery cykl po cyklu . 2 ciaze biochemiczne i 3 się na szczęście udała.
U mnie też za 3 razem się udało też we wrześniu zaczęłam stymulację 15, a 30 miałam szczęśliwy traf
annemarie
annemarie - jak dobrze pamiętam zdecydowałaś się na komórkę dawczyni, dla mnie to dowód miłości ;-)
No to tak naprawde dowod milosci mojego meza do mnie,bo to on mial opory. Na szczescie po wizycie w klinice wszelkie pytania i zastrzezenia zniknely i teraz obydwoje juz nie mozemy sie doczekac
Czesia wiesz jak to w PL jest prawnie rozwiazane??? jak dziecko ukonczy 18 lat to ma prawo sie dowiedziec kto jest genetycznym rodzicem???? Szukam i nie moge znalezc konkretow.
Ja w pierwszej ciazy jak zachorowalam to tak: litrami wrecz pilam wode z miodem i cytryna (to bardzo szybko postawilo mnie na nogi), do tego herbatka z sokiem malinowym (domowym, od babci), kanapki z czosnkiem i syrop dla ciezarnych. Pomoglo :-) :-) :-)
Laski dzwonilam do lekarza, pogratulowal, usg za 3 tyg!!! <dopiero>
Skoro wyszly mi 3 pozytywy, nie musze robic bety, w razie bolow nospa, magnez. Caly czas lutinus.
Moj ost zarodek sie nie zamrozil :'(
Z tego wszystkiego zapomnialam zapytac o picie kawy, pije 1 dziennie. Nadal moge??
Mi na początku ciąży odradzano picie kawy, jeśli nie muszę to lepiej odstawic zaczęłam po mału popijac chyba w trzecim miesiącu
i to tak sporadycznie, najpiejw chyba jedną na prawie tydzień.
A jakiś czas temu kuzynki przytargały mi taki wynalazek jak MAMA COFFE co prawda koło kawy to toto nawet nie stało ale co tam przynajmniej chlupię ją bez wyrzutów.
No to tak naprawde dowod milosci mojego meza do mnie,bo to on mial opory. Na szczescie po wizycie w klinice wszelkie pytania i zastrzezenia zniknely i teraz obydwoje juz nie mozemy sie doczekac
Czesia wiesz jak to w PL jest prawnie rozwiazane??? jak dziecko ukonczy 18 lat to ma prawo sie dowiedziec kto jest genetycznym rodzicem???? Szukam i nie moge znalezc konkretow.
To żeś zadała pytanie, cholera jakbym miała za mało problemów to teraz jeszcze o tym będę myśec.
Nie mam pojęcia
Za to wyczytałam jakieś durnoctwa odnośnie tego że rządzący ciemnogród chciał wprowadzic żeby informacja o in vitro szła za dzieckiem do urzędu stanu cywilnego...ale się naryczałam.
Pytałam o tą głupotę ostatnio jak byłam u lekarza, powiedzieli mi że to bzdura. Ta informacja zostaje w szpitalu, i nigdzie dalej nie lezie.
ewelin86
ooo, ja o tym nie słyszałam... Ciemnogród coraz co gorsze rzeczy wymyśla, tragedia co oni wyprawiają!! I dobrze lekarz Ci powiedział, bo to jest tylko informacja dla Was i lekarza. Czytam ta Twoją wiadomość i nie mogę uwierzyć. No ale na szczęście to jest bzduraTo żeś zadała pytanie, cholera jakbym miała za mało problemów to teraz jeszcze o tym będę myśec.
Nie mam pojęcia
Za to wyczytałam jakieś durnoctwa odnośnie tego że rządzący ciemnogród chciał wprowadzic żeby informacja o in vitro szła za dzieckiem do urzędu stanu cywilnego...ale się naryczałam.
Pytałam o tą głupotę ostatnio jak byłam u lekarza, powiedzieli mi że to bzdura. Ta informacja zostaje w szpitalu, i nigdzie dalej nie lezie.
reklama
Ewunka
No co Ty będziesz mówić dziecku ze jest z jajka innej kobiety.??No to tak naprawde dowod milosci mojego meza do mnie,bo to on mial opory. Na szczescie po wizycie w klinice wszelkie pytania i zastrzezenia zniknely i teraz obydwoje juz nie mozemy sie doczekac
Podziel się: