Ja tez o wodzie słyszałam. Zadzwoń może do kliniki albo do swojego lekarza powinien cis podpowiedzieć.Agatek gratuluje!! Super wieści.
Ja się dziewczyny źle czuje po tej punkcji wzielam jeszcze jeden dzień wolnego. Brzuch mam napięty i wielki jak bania. Nudności mnie mecza i nie mam ochoty nawet patrzeć na jedzenie. W głowie się kręci jak za szybko wstane. Co robić, jak sobie pomoc? ,
reklama
anika11
Fanka BB :)
Marluna, na pewno nie bierz ibuprofenu. Paracetamol i nospa ok.
Falka, może to hiperstymulacja? Skonsultuj się z lekarzem. Na pewno trzeba pić dużo wody.
Najki, ja nie badała tsh w jakimś określonym dniu. Nigdy nikt mi nie mówił, ze to ma być w którymś dniu cyklu.
Falka, może to hiperstymulacja? Skonsultuj się z lekarzem. Na pewno trzeba pić dużo wody.
Najki, ja nie badała tsh w jakimś określonym dniu. Nigdy nikt mi nie mówił, ze to ma być w którymś dniu cyklu.
najki
Dzięki dziewczyny. Miałam też ft4 i byłam na czczo. No nic zobaczymy jutro na wizycie
marluna ja udałabym się do innego lekarza. Upragniona ciąża, bliźniacza, po przejściach...chodzisz do pracy? Siedząca? Stojąca? Stresująca?
Ibupromu bym nie brała...
Dziwne trochę podejście, hmm
marluna ja udałabym się do innego lekarza. Upragniona ciąża, bliźniacza, po przejściach...chodzisz do pracy? Siedząca? Stojąca? Stresująca?
marluna - może skonsultuj to z innym lekarzem? Paracetamol można brać w ciąży, można nospę. Innych specyfików bym nie brała.
Dzieki za szybka odpowiedz, na moje nieszczescie mieszkam w Szwajcarii, a tu ciaza po in vitro podlega pod klinike i koniec, nie ma innych mozliwosci.
Nie dosc ze mnie boli caly bok to jeszcze pracuje z dusza na ramieniu ze cale dnie na nogach, w stresie w pracy bo ludziom starszym na wiosne odbija na wione, zaczynaja byc, nerwowi i agresywni. beda przyczyna poronienia, nie wspimne juz o samopoczuciu, jak caly czas mnie muli.
Kurcze jestem chyba juz tak zdesperowana ze wezme miesiac, dwa urlopu bezplatnego, przynajmniej szefostwo mi zaoroponowalo taki urlop w ostatecznosci.
Dzięki dziewczyny. Miałam też ft4 i byłam na czczo. No nic zobaczymy jutro na wizycie
Tak chodze do pracy bo lekarz w klinice twiedzi ze to normalne skoro nie zaczelo sie poronienie, to nie ma mowy o chorobowym.
Do innego lekarza nie mam prawa pojsc po in vitro, ten przywilej dotknie mnie dopiero po 12 tygodniu.
Zwyczajnie codziennie sie boje ze przez ta durna postawe lekarza strace swoje dzieci.
Przepraszam ze marudze ale musialam sie wyzalic.
ewelin86
Kochana może zadzwoń do lekarza. Tez słyszałam o wodzieAgatek gratuluje!! Super wieści.
Ja się dziewczyny źle czuje po tej punkcji wzielam jeszcze jeden dzień wolnego. Brzuch mam napięty i wielki jak bania. Nudności mnie mecza i nie mam ochoty nawet patrzeć na jedzenie. W głowie się kręci jak za szybko wstane. Co robić, jak sobie pomoc? ,
reklama
aniolkowa.mama
W oczekiwaniu na CUD
Marluna przede wszystkim bierz te dwa miesiące bezpłatnego, jeśli nawet szefowa ci zaproponowała to korzystaj. Te dwa miesiące pierwsze są najważniejsze, potem dzieci bedą silniejsze i wrócisz do pracy. W tym czasie leż i odpoczywaj. Co do jajników - ja miałam usg w 11tc i 12+5 i nadal w jajnikach mam pozostałości po stymulacji, jakies pecherzyki, opuchnięte jajniki itd. Powiedzieli mi, że jajniki potrzebują czasu, zeby dojść do sobie po stymulacji i jak by mnie bardzo bolało to brac paracetamol. Na szczęście nospa mi pomaga na jakiekolwiek bóle. Kochana rzuć tą pracą, bo z tego całego strsu naprawdę możesz stracić te dzieci!!
Agatek nie wiem czemu ale ja byłam pewna że ci sie uda :-) gratuluje!! Z tymi tygodniami jest tak, że jesteś w 4 tyg skończonym (czyli zaczęłaś 5). Lekarze jednak zawsze patrzą na skończone tygodnie ciąży, nie te zaczęte. A na usg najlepiej iść w 7tc wtedy juz bedzie serducho. Wcześniej możesz jedynie iść zobaczyć czy pęcherzyk jest we właściwym miejscu, ale osobiście uważam, że nie ma takiej potrzeby i czekalabym na serducho. Milego odpoczywania i nudnej ciąży :-)
Moniusia kochana myśle o tobie cały czas. Tak mi przykro :-(((
Agatek nie wiem czemu ale ja byłam pewna że ci sie uda :-) gratuluje!! Z tymi tygodniami jest tak, że jesteś w 4 tyg skończonym (czyli zaczęłaś 5). Lekarze jednak zawsze patrzą na skończone tygodnie ciąży, nie te zaczęte. A na usg najlepiej iść w 7tc wtedy juz bedzie serducho. Wcześniej możesz jedynie iść zobaczyć czy pęcherzyk jest we właściwym miejscu, ale osobiście uważam, że nie ma takiej potrzeby i czekalabym na serducho. Milego odpoczywania i nudnej ciąży :-)
Moniusia kochana myśle o tobie cały czas. Tak mi przykro :-(((
Podziel się: