reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Agatek gratulacje!!!!!! :) super news z rana :)

U ja wczoraj zrobiłam badania do endokrynologa i zła jestem, bo w listopadzie moje TSH wynosiło 1.5 (po miesiącu zażywania leku na obniżenie) potem w styczniu miałam już 1.1 a teraz (biorąc te same dawki leków) skoczyło mi do 2.24.. :/
Dziwne.
Czy poziom TSH jest różny w różnych dniach cyklu???
Tsh lubi skakać. To normalne. Szczególnie na poczatku leczenia jak się jest jeszcze nieustabilizowanym. Dzień ani godzina nie ma większego znaczenia. W ciągu dnia stężenie tez się zmienia. Ewentualnie jeśli chcesz porównać wyniki to rob mniej więcej o tej samej porze. Jeżeli bierzesz leki to bym się tak skokami tsh nie przejmowała. Bardziej wolnymi hormonami.
Mi np ostatni tsh skoczyło z 2 do ponad 5 mimo przyjmowania leków. :-)

reklama
Aaa i nie koniecznie trzeba być na czczo. Są różne szkoły. Ba nawet po tabletce można robić. Jedynie ft4 musi być bez niczego.
Chociaż odradzam. Ja zawsze bez i z samego rana.

Dzięki :) na dniach mam kontrolę, to zobaczymy co dr powie. Wkurzyłam się tylko bo w przerwie, pomiędzy podejściami było idelne 1.1, 1.5 a teraz jak się szykuję do stymulacji to sobie skoczyło, cholerstwo jedne :p

Agatek gratuluje!! Super wieści.
Ja się dziewczyny źle czuje po tej punkcji :( wzielam jeszcze jeden dzień wolnego. Brzuch mam napięty i wielki jak bania. Nudności mnie mecza i nie mam ochoty nawet patrzeć na jedzenie. W głowie się kręci jak za szybko wstane. Co robić, jak sobie pomoc? ,
:(

Agatek gratuluje!! Super wieści.
Ja się dziewczyny źle czuje po tej punkcji :( wzielam jeszcze jeden dzień wolnego. Brzuch mam napięty i wielki jak bania. Nudności mnie mecza i nie mam ochoty nawet patrzeć na jedzenie. W głowie się kręci jak za szybko wstane. Co robić, jak sobie pomoc? ,
:(

Dzieki Falka, ja slyszalam, zeby duzo wody pic, ale ile w tym prawdy to nie wiem. Zadzwon moze do lekarza, bo objawy, ktore masz to moze byc hiperstymulacja.

Dziewczyny potrzebuje porady, od kilku dni zaczal bolec mnie brzuch po prawej stronie, wczoraj juz byl taki nieznosny ze przyspieszylam wizyte w klinice z poniedzialku na dzis..
Lekarz zrobil usg, z dziecmi wszystko ok, ale na prawym jajniku jest spiro cyst po stymulacji.Jak spytalam kiedy sie wchlonal to uslyszalam odpowiedz ze narazie sa potrzebne,ok nie wnikalam dalej w szczegoly.
Ogolnie mam sie nie przejmowac, biegac do pracy a na te bole brac paracetamol, albo ibuprofen.Powoli trace cierpliwosc bo tyle staran o ta ciaze a on sobie podchodzi tak lekko do tej ciazy, szczegolnie ze to ciaza blizniacza.
Czy paracetamol mozna brac w ciazy, czy to nie szkodzi plodom?

Falka ja miakam tydzien urlopu po punkcji, z kazdym kolejnym dniem bylo lepiej, ale tez mialam chwile zwatpienia, za duzy brzuch odpowiada progesteron, ktory trzeba brac od dnia punkcji.
Pij dyzo wody i tez pokusilabym sie o telefon do kliniki.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny,

najki - mnie endokrynolog zawsze mówiła, że badanie TSH nie musi być na czczo, ale nie można brać tabletki przed badaniem, dopiero po nim. Natomiast jak mi zleca jeszcze FT3 i 4 to i tak chodzę na czczo robić.

reklama
Do góry