reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No mnie niby tez właśnie we wrześniu po to usowali torbiele ale mi nie udała się nawet 1 stymulacjia
Kochna a jak wyglądała Twoja stymulacjia przy torbieli endometrialnej ? 1 i 2 na tych samych lekach. ? Po operacji torbiela ile czekałas na Stymulacjie i czy wyglądała tak samo jak 1 i 2 . Rezerwa jajnikowa dużo Ci spadła. ?

reklama
Kochna a jak wyglądała Twoja stymulacjia przy torbieli endometrialnej ? 1 i 2 na tych samych lekach. ? Po operacji torbiela ile czekałas na Stymulacjie i czy wyglądała tak samo jak 1 i 2 . Rezerwa jajnikowa dużo Ci spadła. ?
Ewunka nie wiem czy to Ci jakoś pomoże, ale ja też miałam torbiel endometrialną. Dokładnie rok temu miałam ją usuniętą (styczeń). Po kontroli (luty) przez 2 cykle brałam Qlaira. Po tym czasie dostałam na kolejny cykl marvelon (brała 21 dni). Po tym czasie miałam zgłosić się między 1-3dc ( 11 maj ). Wiem, że brałam Puregon. Tu nie mam akurat dokładnych inf dotyczących stymulacji, bo nie mam dokumentacji. Ale punkcje miałam 26 maja - pobrali mi 6 jajeczek.
2 stymulacja - długi protokół(sierpień) - od 2 dc przez 21 dni Marvelon. Po tym Gonapeptyl 0,1mg przez 14 dni (wrzesień). Od października - Gonal 150+Gonapaptyl 0,1mg i po 2 dniach miałam punkcje, gdzie znów 6 jajeczek pobrali.

Początki mojej 1 stymulacji też były ciężkie, bo nie chciały rosnąć przy dużej dawce. Dopiero po 8-9 dniu i zwiększonej dawce zaczęły rosnąć.

Po operacji rezerwę miałam 1,1, a teraz mam 1,7

Ewunka nie wiem czy to Ci jakoś pomoże, ale ja też miałam torbiel endometrialną. Dokładnie rok temu miałam ją usuniętą (styczeń). Po kontroli (luty) przez 2 cykle brałam Qlaira. Po tym czasie dostałam na kolejny cykl marvelon (brała 21 dni). Po tym czasie miałam zgłosić się między 1-3dc ( 11 maj ). Wiem, że brałam Puregon. Tu nie mam akurat dokładnych inf dotyczących stymulacji, bo nie mam dokumentacji. Ale punkcje miałam 26 maja - pobrali mi 6 jajeczek.
2 stymulacja - długi protokół(sierpień) - od 2 dc przez 21 dni Marvelon. Po tym Gonapeptyl 0,1mg przez 14 dni (wrzesień). Od października - Gonal 150+Gonapaptyl 0,1mg i po 2 dniach miałam punkcje, gdzie znów 6 jajeczek pobrali.

Początki mojej 1 stymulacji też były ciężkie, bo nie chciały rosnąć przy dużej dawce. Dopiero po 8-9 dniu i zwiększonej dawce zaczęły rosnąć.

Po operacji rezerwę miałam 1,1, a teraz mam 1,7
Dziękuję pomogło mi . Tak sobie myślałam że może po 4 miesiącach po operacji to za wcześnie. .... no nic 18 zastrzyk zrobiony jutro kontrola usg po 9 dniach zastrzyków ale nie liczę na cuda. Ciekawa jestem jakie podejmą dalej decyzjie .Jaka musi być przerwa między stymulacjiami. ? Miał ktoś bez przerwy. ? Boję się że znów każą się operować i to wszystko tak bardzo długo będzie trwało :no2::no2:

Mi lekarz powiedział najwcześniej 3 miesiące. Ale akurat ja miała zawsze 4 miesiące, a teraz będzie kolejna stymulacja po ok pół roku

Annemarie, dobrze ze wróciłam i to z planem, który skazany jest na sukces :) nielatwa i niekrotka to droga, ale..... Ściskam Cię!

Wczoraj sie pani doktor pytala czy mamy jakies zyczenia odnosnie dawczyni,a moj M.sie odzywa i mowi"blagam,zeby nie studiowala psychologi,dwoch takich w domu nie zniose"hahaha bardzo smieszne!!! ...sobie pomyslalam,ugryzlam sie w jezyk,a jak bylismy juz w aucie(nie miał opcji ucieczki)to go "zabilam""" ;););)

reklama
Do góry