reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Najki - kurcze, ale wieści. Jednak ta Invicta jest wybitnie do d... y!! Normalnie fabryka i nic poza tym. :(
Ale mam nadzieję, że jednak zdążysz do czerwca, mimo wszystko.

reklama
Mi w Gyncentrum proponowali kroplówkę ale w dniu transferu, jeszcze przed podaniem zarodka. Niestety nie zdecydowałam sie bo kosztowała"tylko" 500 zł:/

Intralipid ma działać jak encorton i obnizac nk żeby ciało nie odrzucilo zarodka. Ale pierwsze słyszę żeby zalecali to bez zbadania poziomu komorek nk , i z tego co wiem potrzebna jest seria nie jeden. Od kiedy maja immunologa w gyncentrum ?

NAJKI też trzymam kciuki i mam adzieję że Ci się jeszcze uda. W takich chwilach zaczynam przestawac żałować że wyjechałam z Polski, bo to co wyrabiają to jakiś koszmar. Nie zdając sobie sprawy ilu ludzi doprowadzają do cierpienia i odbierając im ostatnie nadzieję.. :(

Jestem tu z Wami i ciągle obserwuje co u Was kochane. Od czasu do czasu się odezwę żebyście znów mi tu paniki nie zrobiły albo już widziały mnie naporodowce : p .
U mnie po wtorkowej wizycie bez zmian. Szyjka stabilna. Dostałam skierowanie na ustalenie terminu do cc. Więc dziś byliśmy w klinice, oczywiście seria badań, przyjęła nas akurat lekarka która mnie wypisywala po pierwszym pobycie, więc zna mój przebieg ciąży. Bo tam co chwile inny lekarz. Więc ucieszyła się że widzi nas jeszcze w trojpaku hihi. Szyjka 9mm. No i jeśli nie będzie niespodzianek znów to za równe 6 tyg 10 marca moje bąble o 9:30 będąą juz z nami :)

Ostatnia edycja:
Intralipid ma działać jak encorton i obnizac nk żeby ciało nie odrzucilo zarodka. Ale pierwsze słyszę żeby zalecali to bez zbadania poziomu komorek nk , i z tego co wiem potrzebna jest seria nie jeden. Od kiedy maja immunologa w gyncentrum ?

Szczerze mówiąc nie mam pojęcia co to za kroplówka, myślę że to tylko jakiś rodzaj wspomagacza, lekarz nie mowil nic o nk tylko o polepszeniu ukrwienia macicy.

reklama
Hejka. Nk nie badałam ale prz następnym podejściu tez raczej będe mieć Intralipid. Biorę, żeby wykorzystać już wszystkie możliwości. W Gync. Dr M podaje go (choć póki co to u nich nowość) i mają już ciąże po Intralipidzie.
Ostatnie podejście i kończymy już temat ivf. Nie zgłębiam już więcej immunologii. Na szczepienia bym się ani wlewy kosztowne nie zdecydowała.
Przewertowałam strony o intralipidzie i ivf. Schemat podawania go przed transferem kliniki mają różny.

Do góry