reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

u mnie w pracy w sumie wiekszość wie, łącznie z kierownikiem, który nie ma nic przeciwko mojemu wolnemu, sam twierdzi, że dla mnie to priorytet i on wszystko rozumie. Ale jednak jest kilka osób, które oficjalnie nie wiedzą (chociaż na bank się domyslają) i kiedy mnie nie ma, wiem, że pytają innych dlaczego...
więc może tydzień faktycznie, zawsze coś wymyślę, jakieś przeziebienie albo coś ;)
Ja tez jestem na zwolnieniu w pracy za bardzo sie stresuje i postanowiliśmy z mężem ze wezmę zwolnienie oszczędzam sie w domu przez tydzień wstawałam tylko siku wczoraj pierwszy spacer do apteki i piekarni z mężem a dziś tez mały spacer i tyle
Boimy sie dlatego uważamy jak sie da

reklama
Powiem wam, że dzisiaj mam marudny dzień :baffled:
Nie poznaje własnego organizmu, od wczoraj znowu plamienia, codzienne skurcze brzucha, obolałe i powiększone piersi, strzępki krwi w kibelku, nudności, wpierdzielam wszystko co widzę, niedługo zacznę zamiast koleżanek z pracy - widzieć kotlety i wafelki. Niech już ten ovulastan się skończy.
hahahaaha :-D:-D:-D:-D sorryyy "koleżanki kotlety i wafelki" ubawiły mnie do łez :biggrin2:
ja też biorę ovulastan i w ogóle na niego nie reaguję :sorry: tzn. nie mam żadnych skutków ubocznych...powiększone piersi co najwyżej ale za to mu bardzo dziekuję :D

Witam nowe dziewczyny na forum i trzymam kciuki aby jak najszybciej Wam się udało :) &&&&&

anika11 - w końcu nie było wyników wczoraj (tzn tylko prg i bety nie było), tylko dziś.
Wczoraj robiłam badania - mocz ogólny, morfologia+płytki+rozmaz, glukozę, prg i betę.
Mocz i glukoza wyszły ok, w morfologi jest kilka wyników za wysokich i za niskich, ale na zasadzie 1-2 jednostki.
Prg mam 279,34 ng/ml , a betę 20457,0 mlU/ml . Czyli prg mi spadł z 989,1nmol/l przez tydzień, a beta urosła z 10398,3 mIU/ml. Chociaż teraz jak patrzę, to prg ma inne jednostki.....bo robiłam gdzie indziej.....

PS. Już sobie przeliczyłam i wychodzi 888.3012 nmol/L, czy trochę spadł. Mam nadzieję, że to nie problem.

Hess czyli beta pięknie rośnie. Wspaniale wieści:biggrin2: chyba każda z nas zazdrości ci takiego cudu jak ciąża z natury:-) :) Trzymam mocno kciuki za ciebie. Na kiedy ci termin wyliczyli?

Iga - nie mam ochoty na słodkie, mam odruch wymiotny, choć ostatnio nie, albo tylko raz dziennie, przy myciu zębów, ćmi mnie podbrzusze, sutki mam wrażliwe. I tyle. A od punkcji, czyli od 14.12 schudłam 5 kg. Dużo w tym zasługi hiperstymulacji :D

reklama
Dziewczyny zobaczcie jakie życie jest niesprawiedliwe. Moja siostra co nie ma żadnych problemow z płodnością ma tylko jedno dziecko i mówi ze nie chce więcej a przecież może... a ja? Cod ze mam to jedno ale chciałabym więcej a nie mogę. jedyna nadzieja w tym moim jednym mrozaczku.

Ale wkoło duzo znajomych co to maja po kilkoro dzieci a mówią ze wcale tego nie chcieli. Czy natura nie mogła nas podzielić po równo?

Do góry