reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej dziewczyny ktoras ma
Moze niedoczynnosc tarczycy?
Ja biore l-thyroxin 50 i brałam do dzisiaj fembion bez jodu tak mi w aptece panie kazały a dzisiaj byłam
U endokrynologa i był w szoku czemu nie biore z jodem ??

Hej dziewczyny chciałam do was dołączyć
Mam dość przegladania stron muszę z kimś pogadać ponieważ jestem po 2 próbie leżę plackiem w domu i muszę sie wymienić doświadczeniami
Dodam ze jestem po 4 naturalnych poronieniach i jednym po in vitro zeszłego roku. Przeszłam laparoskopię niestety zdiagnozowano endometriozę
Przy badaniu Hsg wykryto niedrożny prawy jajowod dodam ze mam 36 lat i nazywam sie Ewa i z mężem staramy sie o dzieciątko ok 7 lat
Może ktoś ma podobne doświadczenia i może wesprzeć ze może komu sie udało
Dzisiaj jestem 7 dzień po transferze dwóch mrozaczkow blastocyst i nie wytrzymałam zrobiłam test wczoraj blada kreska i dziś znów nie chce za wczas zapeszać bo testowano mam na 17 boje sie

Cześć Ewa ja również mam zaawansowaną endometrioze udało mi się zajść w ciążę po 7 latach leczenia przy 3 podejściu do in vitro obecnie jestem w 20 tygodniu ciąży bliźniaczej. Czy robiłaś badania immunologiczne?

Test zrobiony dziś rano
Dodam ze boli cały czas jakbym miała mieć okres czy to normalne

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    612,1 KB · Wyświetleń: 61
Ostatnia edycja:
Cześć Ewa ja również mam zaawansowaną endometrioze udało mi się zajść w ciążę po 7 latach leczenia przy 3 podejściu do in vitro obecnie jestem w 20 tygodniu ciąży bliźniaczej. Czy robiłaś badania immunologiczne?
Gratuluje ciąży napisz jak ja przechodzisz i czy wszystko wporzadku suuuuper dwa maluszki
Nie nie robiłam a jakie są te badania
I mam pytanie gdzie robiłaś ivf

Hej dziewczyny ktoras ma
Moze niedoczynnosc tarczycy?
Ja biore l-thyroxin 50 i brałam do dzisiaj fembion bez jodu tak mi w aptece panie kazały a dzisiaj byłam
U endokrynologa i był w szoku czemu nie biore z jodem ??

Moim zdaniem panie w aptece miały rację, bo jeśli bierzesz lek to już nie jod. Chociaż jod też jest potrzebny dla prawidłowego przebiegu ciąży itd, więc jeśli o to chodziło endo to miał rację. Jeśli chodzi tylko o zbijanie tsh to rację miały panie z apteki. Chyba ;D

In vitro robiłam w Białymstoku w Bocianie. Początek ciąży miałam trochę kiepski bo najpierw lerzalam w szpitalu bo doszło u mnie do hiperstymulacji po in vitro a potem musiałam leżeć plackiem w domu bo miałam plamienia ale teraz jest wszystko dobrze. Wydaje mi się, że po tylu promieniach lekarz powinien skierować Cię do immunologa i zbadać co jest przyczyną tylu poronień. Mam nadzieję, że teraz będzie wszystko dobrze. A ty godzi się leczysz?

reklama
Do góry