reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
annemarie - mnie lekarz ostatnio powiedział, że gdybym dostała @ to hiperka odeszłaby od ręki. Natomiast ja zawsze po stymulacji mam bardzo długie, bolesne i obfite @. Tzn tą pierwszą, bo potem są już normalne. A masz wzdety brzuch, mdłości czy raczej tylko jajniki Ci dokuczają? Dostałaś coś na hiperkę? Mnie ogólnie trzymała 2,5 tyg.

annemarie - mnie lekarz ostatnio powiedział, że gdybym dostała @ to hiperka odeszłaby od ręki. Natomiast ja zawsze po stymulacji mam bardzo długie, bolesne i obfite @. Tzn tą pierwszą, bo potem są już normalne. A masz wzdety brzuch, mdłości czy raczej tylko jajniki Ci dokuczają? Dostałaś coś na hiperkę? Mnie ogólnie trzymała 2,5 tyg.
Bola mnie obydwa jajniory,brzucha wzdetego nie mam,ale ogolnie taki nie moj,mdli mnie od rana do wieczora,estradiol mialam okolo 2000 wie niby nie ma tragedii,a czuje sie jakbym miala 10.000:):):)lekow zadnych nie mam.

annemarie - hmmm, to dziwne, bo w sumie nie powinno być hiperki. Na mdłości spróbuj pić np herbatę słaba z imbirem, imbir to łagodzi. I chyba trzeba poczekać aż po prostu to przejdzie, jak jajniki wrócą do normy. Mnie akurat jajniki prawie nie dokuczały, tylko góra brzucha.
Może warto iść do lekarza, niech sprawdzi jak jajniki się mają, czy nie ma wody w brzuchu.
Przy hiperce powinno pić się 3-4 litry wody i jeść dużo nabiału.

Konsultacja za nami... Wczoraj byłam już zdołowana i zmęczona tym wszystkim. Lekarz potwierdził (chociaż liczyłam na cud) ze w naszym przypadku w grę wchodzi tylko in vitro. Ponieważ jesteśmy w programie MZ w innej klinice niż on pracuje to w sumie nie za wiele może nam pomóc:( Uświadomił nas tylko, ze w Angelusie gdzie pracuje od nowego roku zrobili tak, ze pierwszeństwo mają pary, ktore jeszcze nie miały żadnego podejścia, później pary z jednym podejściem itd, pary hak nasza są brane pod uwagę w ostatniej kolejności, ponieważ mamy za sobą juz dwa pełne cykle. Doradzil zebysmy dowiedzieli sie na 100% jak to jest w naszej klinice. Zlecił co prawda kilka badań bo jak sam stwierdził, skoro być może mamy ostatnią szanse z programu to należałoby sie do niej odpowiednio przygotować, tylko sam rozumie naszą sytuację, ze mamy czas tylko do czerwca, wiec kazde opóźnienie moze nas pozbawić możliwości zmieszczenia się w czasie. Zanim zrobię badania, gdyby coś wyszlo zle to moze sie okazać, ze klinika wykorzystala juz cala refundacje i juz się nie zalapiemy:( Jestem w kropce, nie wiem co robic bo zaczelam zgodnie z cyklem brac antykoncepcje i mam się zgłosić do Gyncentrum w styczniu na rozpisanie leków do stymulacji. Tak zalecil mi lekarz prowadzący z Gyncentrum wlasnie, ale zalecal to w listopadzie i mam nadzieje ze nic się nie zmieni. Wizyte mam 14.01. Okropnie to wszystko zagmatwane, wiem...Jutro chyba zrobie jeszcze jedne przeciwciała i toksoplazmoze tak jak wczorajszy lekarz zalecil i zobaczę... Reszta chyba poczeka. Najgorsze jest to, ze w naszej sytuacji komercyjne podejscie jest poza zasięgiem, jeszcze wczoraj lekarz mowil, ze refundacja na leki tez się skończy, wiec juz w ogóle nie wchodzi to grę. Chociaz dzisiaj tesciowa oczywiscie od razu znalazła rozwiązanie mowiac ze mam sie niczym nie przejmować ona "uruchomi" babcie, weźmie pożyczkę z pracy i na wnuka uzbiera:) ale M nie chce brac pod uwagę kredytu ...
Rozpisałam sie i poprzynudzalam troche;)

Lekarz zalecił koenzym q, kwas omega 3, vit d3 , inofem a dla M vit c 500, vit e i profertil wiec jutro chyba tez napadnę na aptekę :)

Dziewczyny czy któraś robila immunofenotyp? , myslalam ze zrobie standardowo w Diagnostyce u siebie ale nie mogę sie doszukać czy robią i jaka cena.

Ostatnia edycja:
annemarie - hmmm, to dziwne, bo w sumie nie powinno być hiperki. Na mdłości spróbuj pić np herbatę słaba z imbirem, imbir to łagodzi. I chyba trzeba poczekać aż po prostu to przejdzie, jak jajniki wrócą do normy. Mnie akurat jajniki prawie nie dokuczały, tylko góra brzucha.
Może warto iść do lekarza, niech sprawdzi jak jajniki się mają, czy nie ma wody w brzuchu.
Przy hiperce powinno pić się 3-4 litry wody i jeść dużo nabiału.
Hess byłam pon.bylo troche wody i pecherzyki po folikach tez wypelnione...takie kiwi ×4 ale dramatu nie bylo.Bede znowu w pon.to zobaczymy co powie.dzieki za dobre rady.

reklama
Do góry