reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Monika1988 - takie coś znalazlam:
Beta HCG:

kobiety nie będące w ciąży: < 5,0 mIU/ml
3 - 4 tydzień: 9 - 130 mIU/ml
4 - 5 tydzień: 75 - 2 600 mIU/ml
5 - 6 tydzień: 850 - 20 800 mIU/ml
6 - 7 tydzień: 4 000 - 100 200 mIU/ml
7 - 12 tydzień: 11 500 - 289 000 mIU/ml

annemarie - ja przed punkcja miałam ponad 6000 estradiolu, prg ponad 6. Przy innych hiperkach miałam estriadol prawie 8000. Lekarz mi kiedyś powiedział, że przyjmuje się, że hiperka może wystąpić od 6000 estriadolu. No i podobno ciąża napędza hiperkę.

Bylam dzisiaj na badaniu krwi i przy okazji wcisnelam sie na fotel.Widzialan na USG troche wody w brzuchu,wypelnione 3 pecherzyki ,powiekszone jajniki i endo mam bardzo duze i wysoko i to podobno cisnie na macice.
ja przy pierwszej hiperce mialam estradiol 6000,teraz mam 2000 i nie moge sie normalnie wysiusiac.

Annemarie - podobno tak może być. Może w ciąży jesteś, dlatego masz hiperkę :) ja mam strasznie wzdęty brzuch, jakbym była w 9 miesiącu.
Dużo wody pij, 3-4 litry, dieta lekkostrawna, dużo białka. I obserwuj czy sikasz, bo jak przestaniesz to źle.

reklama
Hej dziewczyny, trochę się zastanawiam bo wczoraj zrobiłam jeszcze raz bete, czyli 17 dpt i dzis odebrałam wynik 3985, jakaś bardzo wysoka, przypomnę że 10dpt- 170, 11dpt-252 a teraz aż tyle ???
Czy która z was pamięta ile miał tego dnia?? czy ten wysoki przyrost nie jest za duzy??
Annemarie - podobno tak może być. Może w ciąży jesteś, dlatego masz hiperkę :) ja mam strasznie wzdęty brzuch, jakbym była w 9 miesiącu.
Dużo wody pij, 3-4 litry, dieta lekkostrawna, dużo białka. I obserwuj czy sikasz, bo jak przestaniesz to źle.

Hess-sikam 3 razy tyle co pije,

Do góry