reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po cesarce?

witam
jestem po 2 CC. w czasie drugiej ciąży blizna trochę pobolewała, no i lekarz kazał się oszczędzać, ale jak się oszczędzać przy niemowlaku ;-) i zrobił mi się bliznowiec, ale nie wiem czy spowodowała to kolejna szybka ciąża...
przez ostatnie 3 m-ce musiałam brać leki przeciwskurczowe, bo czasami było ciężko...

na szczęście wszystko skończyło się dobrze; podczas kolejnego cięcia wycięto mi tego bliznowca, więc rana jest mała i bardzo nisko umiejscowiona.
przy pierwszym cięciu miałam uczulenie na szwy i trochę to trwało zanim mi pomogli przy okropnym bólu rany i gorączce :wściekła/y: a już przy drugiej cesarce podali antybiotyk "zapobiegawczo"

jednak po drugim CC lekarz powiedział, że teraz powstrzymajmy się z następnym dzieciątkiem, aby rana się dobrze zagoiła,no i ja wróciła do formy...;-)

w czasie pierwszej ciąży przytyłam jakieś 14 kg, zeszłam do swoich 60kg, potem znowu przytyłam jakieś 15kg, a teraz już ważę tylko 56kg... jak nigdy;-) ale to wszystko codzienne spacery po 3 godz, no i nieustanny ruch przy chłopcach... naprawdę nie miałam i nie mam siły, ani czasu na jakiekolwiek ćwiczenia...:-p

reklama
hej ja jestem świeżo po drugiej cesarce i mam mały problem - nie mogę za cholerę położyć się na lewym boku bo ucycie ciągnięcia, pieczenia i bólu po lewej stronie i w pachwinie jest takk duże że nie daję rady wytrzymać tak dłużej niż 15 sek
dziewczyny czy któraś z was tez tak miała?

mam nadieję ze jak rana się wygoi to nie będę czuła aż takiego dyskomfortu :eek:

anik567 ja bardzo długo dochodziłam do siebie po cesarkach. nie chodzi o samopoczucie, a właśnie o ranę... poczekaj jeszcze, a wszystko wróci do normy... ja do dziś mam czasami bóle... cóż - taki urok cesarek:-D

tak was czytam i czytam, odetchnełam bo jak widac po cesarce można rodzić naturalnie a bardzo bym chciała, 3 miesiace temu urodzilam synka ale przez cc ze wzgledu na rtowanie życia dziecka..

Jestem takze po cc.
i baaardzo chcialabym niedlugo drugiego dzidziusia...
...ale kolejna operacja mnie po prostu przeraza !
Boje sie (bardzo !) kolejnego ciecia i bolu po... :-(

Hej.
Ja też jestem po CC.
Wczoraj siedziałam i sobie pomyślałam, że niedługo znowu będę cięta i się troszkę przeraziłam.
Co prawda po pierwszej czułam się super. Nic mnie nie bolało, nie ciągneło itp. ale to zawsze operacja :-(

reklama
rzeczywistość jest taka, że w Polsce boją się żeby kobieta rodziła naturalnie po cesarce. Szczególnie jeśli jest krótki odstęp pomiędzy porodami.
Ja miałam pierwszą cesarkę z powodu zaniku tętna córki w czasie parcia. Zaszłam w ciąże pół roku po porodzie. Pytałam się kilka razy lekarza czy będę mogła sama rodzić. Nie zgodził się. Przed samym drugim porodem spytałam się czy mogę spróbować sama i się nie zgodzili. Zresztą nie jestem jedyna. Takich przypadków jest bardo dużo :tak:. I nawet sporo dziewczyn z mną leżało, które miały pierwsze cesarki więcej niż 3 lata temu.

Do góry