reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ksiega imion

reklama
Kociatka - nie jeszcze nie mam pojęcia jaka płeć ale jedynie dla dziewczynki to jedno imię mi wpadło do głowy (choć już chyba wypadło) a dla chłopaka znowu nic;)

Kociatko imię Julek mogę polecić. U nas jest Juliusz. Jest cudnym wesołym chłopcem. Też na początku kojarzyło mi się trochę to imię z chłopcem płaczliwym i zbabiałym. Mąż jednak się uparł i miał rację. Nasz synek wcale taki nie jest. Czasem wołamy też Juliuszek, Julo. Tylko potem okazało się, że teraz sporo ludzi daje imię Julian i trochę tych Julków jest :(

Dla drugiego jeszcze nie wiemy. Też poczekamy aż znana będzie płeć. Ostatnio wpadła mi w ucho Kaja, ale nie wiem...

Dzieki, Heledorko. M wydaje sie upierac przy Julianie, wiec pewnie na tym zostanie;-) Tzn nie mowi, ze tylko Julian, ale jakos inne do niego nie przemawiaja. Jest jeszcze Andrzej na tapiecie, ale nie bardzo podobaja mi sie zdrobnienia:dry: No nic, zobaczymy. Za tydzien bede wiedziec czy aby na pewno moje dziecko ma jajka :-D

Imię Andrzej też nam się podoba, ale tak samo, nie ma ładnego zdrobnienia. Nasi ojcowie mają tak na imię i fajnie by było, ale do takiej dzidzi mówić Andrzej tak dziwnie hehe. To jak - Andi? Dżejek?

[h=2]JĘDRZEJ[/h]
Odmiana imienia Andrzej. Pochodzenia greckiego, od słów andros (mąż, mężczyzna) lub andreios (męski). Oznacza: mężny człowiek. Starosłowiańskie przekształcenie może mieć znaczenie: jędrny, gorliwy. ZDROBNIENIA: Jędrek, Jędruś. INNE FORMY: Andrzej, Jędrzych, Ondrasz, Ondraszek.

reklama
A my mieliśmy dylemat jeżeli chodzi o imię.
W Polsce nie mieszkam, mój tż też polakiem nie jest a mi się mało zagranicznych imion podba...
No i na razie mamy wybrane Jasmin Laura (nie wiem jeszcze w jakiej kolejności ale mój tż bardzo chciałby Jasmin na pierwsze) jak dla mnie mała pewnie Jaśką będzie (; Tak po domowemu.

Do góry