reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ksiega imion

nam tez sie Antek baardzo podoba, ale od razu z niego zrezygnowaliśmy bo w bliskiej rodzinie juz jest maly Antek, nie chcielismy powielac.

reklama
Filipek tez bardzo fajny, Partycja (choc chyba dosc popularny w ostatnich latach). Ja mam ciagle myslenice z tym Julkiem... Imie nam sie podoba i bardzo pasuje do nazwiska. Jednak mama i babcia uwazaja, ze nie jest zbyt meskie. Pewnie maja troche racji. Sama juz nie wiem..................

Kurcze a my tym razem nie mamy ani jednego pomysłu jeżeli chodzi o imie:( W poprzedniej ciąży mieliśmy jakoś pomysł choć jeszcze nie ustalony tylko na dziewczynkę i okazało się, że dziewczynka to jak wróciliśmy do domu to mąż od razu powiedział że będzie mała Wiktoria (dla mnie to wcześniej to były tylko gdybania a dla niego to już było ustalenie;) ale, że mi się też podobało to tak zostało). Więc poprzednio nie było żadnego problemu... Ale jakoś nie patrzyliśmy ani na popularność ani na innych bo to my będziemy za to imię odpowiedzialni, i w sumie nawet bardzo długo nie mówiliśmy jakie imię wybraliśmy... A teraz tylko przez chwilę do głowy mi przyszła Gabriela. Ale jeżeli chodzi o skróty to Gabi mi się nawet podoba a Gabrysia już tak nie do końca, i jeszcze samych chłopaków Gabrysiów ostatnio spotykam i jakoś mi przeszło... Więc zupełnie nie mam pomysłu. Ale zgodzę się z tym co kociatka pisała, że fajnie jakby miało ładne zdrobnienia i to krótsze niż całe imię, nie brzmiało głupio z nazwiskiem.

Filipek tez bardzo fajny, Partycja (choc chyba dosc popularny w ostatnich latach). Ja mam ciagle myslenice z tym Julkiem... Imie nam sie podoba i bardzo pasuje do nazwiska. Jednak mama i babcia uwazaja, ze nie jest zbyt meskie. Pewnie maja troche racji. Sama juz nie wiem..................

Dlaczego nie męsko? Właśnie ładnie tak dostojnie... Podoba mi się jeszcze wersja Juliusz, Julian i wtedy już jest męsko :)

witam, mam już 4 letniego synka Filipka, a teraz ginko powiedział że córcia będzie:)
mąż upiera się przy imieniu Jagoda, osobiście boję się tylko że będą na nią wołać JADŹKA:"(
wolałabym Liliana- LILA, LILUŚ.

Aaa, Ludwis, fajnie, Deizzi. Juliusz to dla mnie troche za duzo... NIe wiem dlaczego, ale starszemu pokoleniu Julian kojarzy sie z facetem bez jajek za przeproszeniem. Ale to jedyne imie meskie, przy ktorym nie bylo zdecydowanego oporu mojego lub M. Przegladnelm dzis cala encyklopedie imion i nie mam pomyslu:-(

Basieniak, to wiecie juz, ze bedzie dziewczynka? Rozumiem Cie, poprzednio mielismy imie dla chlopca i bylismy do niego w 100% przekonani, a teraz zupelnie nam nie idzie.. Zawsze komu cos sie nie podoba.

Kryfina, Jagoda to bardzo ladne i bezpretensjonalne imie moim zdaniem. Jadzka to chyba raczej od Jadwiga, a mala Jagoda to Jagodka:-)

reklama
My to z mezem raczej sie z zagranicy nie wyrwiemy, wiec zalezy mi, zeby dzieci mialy imiona, ktore i rodzina z Polski zaakceptuje, a w Austrii nie beda dziwnie wymawiane. Moje typy to: Maja, Suzanne lub Annemarie. A chlopczyk to Ludwik lub Gustaw.

Zreszta zobaczymy jeszcze, bo jak zobacze kropka, a on jak typowa Helga wygladac bedzie to trza bedzie Helga nazwac :-) taki maly zarcik...

Do góry