reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ksiega imion

reklama
Kociatka - nie jeszcze nie mam pojęcia jaka płeć ale jedynie dla dziewczynki to jedno imię mi wpadło do głowy (choć już chyba wypadło) a dla chłopaka znowu nic;)

Kociatko imię Julek mogę polecić. U nas jest Juliusz. Jest cudnym wesołym chłopcem. Też na początku kojarzyło mi się trochę to imię z chłopcem płaczliwym i zbabiałym. Mąż jednak się uparł i miał rację. Nasz synek wcale taki nie jest. Czasem wołamy też Juliuszek, Julo. Tylko potem okazało się, że teraz sporo ludzi daje imię Julian i trochę tych Julków jest :(

Dla drugiego jeszcze nie wiemy. Też poczekamy aż znana będzie płeć. Ostatnio wpadła mi w ucho Kaja, ale nie wiem...

Dzieki, Heledorko. M wydaje sie upierac przy Julianie, wiec pewnie na tym zostanie;-) Tzn nie mowi, ze tylko Julian, ale jakos inne do niego nie przemawiaja. Jest jeszcze Andrzej na tapiecie, ale nie bardzo podobaja mi sie zdrobnienia:dry: No nic, zobaczymy. Za tydzien bede wiedziec czy aby na pewno moje dziecko ma jajka :-D

Imię Andrzej też nam się podoba, ale tak samo, nie ma ładnego zdrobnienia. Nasi ojcowie mają tak na imię i fajnie by było, ale do takiej dzidzi mówić Andrzej tak dziwnie hehe. To jak - Andi? Dżejek?

[h=2]JĘDRZEJ[/h]
Odmiana imienia Andrzej. Pochodzenia greckiego, od słów andros (mąż, mężczyzna) lub andreios (męski). Oznacza: mężny człowiek. Starosłowiańskie przekształcenie może mieć znaczenie: jędrny, gorliwy. ZDROBNIENIA: Jędrek, Jędruś. INNE FORMY: Andrzej, Jędrzych, Ondrasz, Ondraszek.

reklama
A my mieliśmy dylemat jeżeli chodzi o imię.
W Polsce nie mieszkam, mój tż też polakiem nie jest a mi się mało zagranicznych imion podba...
No i na razie mamy wybrane Jasmin Laura (nie wiem jeszcze w jakiej kolejności ale mój tż bardzo chciałby Jasmin na pierwsze) jak dla mnie mała pewnie Jaśką będzie (; Tak po domowemu.

Do góry