reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

książki warte polecenia

Nam się w domu spodobała bardzo ostatnio, nowa książka Lemonego Snicketa
"Kto to być może o tej porze", świetna zwłaszcza dla chłopaków w wieku 8-12 lat, choć nie tylko starszym czytelnikom, żądnym ciekawych historii też się spodoba.

reklama
Nam się w domu spodobała bardzo ostatnio, nowa książka Lemonego Snicketa
"Kto to być może o tej porze", świetna zwłaszcza dla chłopaków w wieku 8-12 lat, choć nie tylko starszym czytelnikom, żądnym ciekawych historii też się spodoba.
Kojarzę - jest bardzo zabawna i nieinfantylna :)
A dla dorosłych polecam 7 pożarów MademoiselleAutor: Esther Vilar. fajna, nietypowa

Zawsze myślałam, że biografie są nudne i nie nadają się dla dzieci aż zobaczyłam fajny tytuł w zapowiedziach książkowych: "Messi. Mały chłopiec który stal się wielkim piłkarzem" - dla małych (i nie tylko) fanów powinna to być niezła gratka.

o jak to ma być książka dla tatusiów to myślę, że wszystkie szpiegowskie i książki akcji będą bardzo dobrym rozwiązaniem. Mój mąż czyta teraz U progu zagłady Martina Zelenay'a, mówi, że super książka opowiadająca, o tym, co się dzieje, jak się planuje zamach terrorystyczny.

Zawsze myślałam, że biografie są nudne i nie nadają się dla dzieci aż zobaczyłam fajny tytuł w zapowiedziach książkowych: "Messi. Mały chłopiec który stal się wielkim piłkarzem" - dla małych (i nie tylko) fanów powinna to być niezła gratka.
Ale biografia piłkarza, to co innego. ;) Zwłaszcza, że to Messi i jeszcze Messi, który się rozkręcił na tych mistrzostwach. :) A książka jest fajna, bo ma dużo ilustracji i tak prawdę mówiąc, to w 80% jest o samym piłkarzu, a reszta to ciekawostki. Dlatego to się przyjemnie czyta, nawet jak powstała raczej dla dzieci. :)

W te wakacje zauroczyła nas seria o Basi, zwłaszcza "Basia i biwak", bo w tym roku pierwszy raz byliśmy pod namiotem ;-)

ciekawą książką są "łupieżcy niebios" z serii Pięciu Królestw, Brandona Mull'a - tego samego autora który napisał serię baśnioboru...

ciekawą książką są "łupieżcy niebios" z serii Pięciu Królestw, Brandona Mull'a - tego samego autora który napisał serię baśnioboru...
Bośniobur to bestseller! Miejmy nadzieję, ze będzie równie ciekawa. U nas wśród prezentów pod choinka pijawiła się bardzo fajna "Książka z dziurą" - polecam sprawdzić ;)

reklama
mamaGabi - z Tulleta to sobie spróbujcie "Książkę do kolorowania". Ta z dziurą jest fajna, ale ta jest ogrooomna. :) Niby kolorowanka, a jednak nie taka zwykła już pomijają jej rozmiary. Można w niej mazać, szukać, odkrywać itd, bo prawie na każdej stronei jest jakieś zadanie do wykonania.

Do góry