reklama
mamaGabisi
Fanka BB :)
"Pollyanna" E. H. Porter. Powrót do czasów młodości. Właśnie patrzę, że pierwsze wydanie miało miejsce równo 100 lat temu.
no co Ty to juz tyle czasu??
Zrobili z tek okazji jakies wznowienie?
wow, "polyanne" czytałam gdzies w podstawówce... Wtedy mi sie podobala
Może to powinno być w temacie zakupów, ale kupiłam ostatnio:
- W paryżu dzieci nie grymaszą (tak do poczytania, bo polecałyście )
- Mocni ojcowie, mocne córki (M. Meeker)
- Gdy stajesz się tatą (M. Micucci)
- Zawód: tata (K. Pilch) te o ojcostwie to oczywiscie dla męża na urodziny
a z tego co mamy dla ojców to polecam jeszcze "Dziki ojciec" Szymona Grzelaka
Może to powinno być w temacie zakupów, ale kupiłam ostatnio:
- W paryżu dzieci nie grymaszą (tak do poczytania, bo polecałyście )
- Mocni ojcowie, mocne córki (M. Meeker)
- Gdy stajesz się tatą (M. Micucci)
- Zawód: tata (K. Pilch) te o ojcostwie to oczywiscie dla męża na urodziny
a z tego co mamy dla ojców to polecam jeszcze "Dziki ojciec" Szymona Grzelaka
MamUśKaaa88
z książek tak do poczytania polecam dwie Jodi Picoult: "Bez mojej zgody" (nakręcony też film, ale książka oczywiście bez porównania i "w naszym domu"
Lubię też książki Cathy Glass, ale są bardzo smutne... "Najsmutniejsze dziecko", "Okaleczona", "Skrzywdzona"
Lubię też książki Cathy Glass, ale są bardzo smutne... "Najsmutniejsze dziecko", "Okaleczona", "Skrzywdzona"
Mamuśka - szczerze mówiąc bardziej mi się podobał film "Bez mojej zgody". Jakoś męczy mnie Jodi Picoult i jej sposób narracji... To samo dotyczy "W naszym domu", na poczatku ciekawe było, ale strasznie wydłużyła tą książkę i ją wymęczyłam
lekka do poczytania to "Babyville" (Green Jane), Bella (przepiękna! jest też bardzo dobry film)
a ciekawa na faktach: Opowieść ojca. Przez mongolskie stepy... , Uwięziona w Teheranie, Długi marsz.
to może jeszcze wątek o filmach?
lekka do poczytania to "Babyville" (Green Jane), Bella (przepiękna! jest też bardzo dobry film)
a ciekawa na faktach: Opowieść ojca. Przez mongolskie stepy... , Uwięziona w Teheranie, Długi marsz.
to może jeszcze wątek o filmach?
MamUśKaaa88
Boże ja przy "bez mojej zgody" (książce) to płakałam jak bóbr !
Przypomniała mi się też książka "Poczwarka" D. Terakowskiej i jak napisałaś o "uwięzionej w Teheranie" to przypomniała mi się "Tylko razem z córką" Betty Mahmoody (powstał też chyba film, ale nie oglądałam).
Co do filmów to już mojemu M zapowiedziałam, ze musi zaprosić mnie do kina na "chce się żyć"
Przypomniała mi się też książka "Poczwarka" D. Terakowskiej i jak napisałaś o "uwięzionej w Teheranie" to przypomniała mi się "Tylko razem z córką" Betty Mahmoody (powstał też chyba film, ale nie oglądałam).
Co do filmów to już mojemu M zapowiedziałam, ze musi zaprosić mnie do kina na "chce się żyć"
MamUśKaaa88
Ja właśnie dawno nie byłam w kinie i mam ochotę się wybrać
Jeśli chodzi o polskie filmy to słyszałam, że "w imię" jest dobry,ale nie oglądałam
Jeśli chodzi o polskie filmy to słyszałam, że "w imię" jest dobry,ale nie oglądałam
reklama
Pieknaszyszunia
ja wczoraj na niego szłam z mężem, ale nie doszłam
zaczynał sie późno 20:30 a byliśmy po całym dniu pracy, 2h szkoły rodzenia, wiec padłam jak betka i zasnęłam... ale pójdę!
zaczynał sie późno 20:30 a byliśmy po całym dniu pracy, 2h szkoły rodzenia, wiec padłam jak betka i zasnęłam... ale pójdę!
Podziel się: