reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

książki warte polecenia

O coś ty? Serio? To mega okazja, nie wiedziałam, to tamte komuś oddam a sobie chyba nowe zafunduję cały pakiet. Dzięki za info :happy:

reklama
No to korzystaj. :) My korzystaliśmy niedawno jak Egmont zrobił wyprzedaż wakacyjną i część ksiażek była tańsza 70%. Trochę więc teraz mamy do czytania i parę książek na prezenty, bo co chwila ostatnio chodzimy na jakieś urodziny. :)

My tam ostrzymy sobie ząbki na nową "Basię i remont" Staneckiej :) już chyba nawet jest w sprzedaży ale jak będziemy zamawiać to kilka książek naraz bo tak bardziej się opłaca wiec wstrzymujemy się do następnego tygodnia ;)

Wyszła ostatnio druga część cyklu "Pięć królestw" Brandona Mulla - czytamy! :)

MamaMałgo - a wiesz, że ilustratorka od ksiażek Basia wydała teraz nową książkę o folklorze? "Cuda wianki" - jest piękna i nie tylko dla dzieci, raczej tak dla wszystkich zainteresowanych, czyli pewnie Polaków, bo to jak najbardziej polska kultura. :)

Wyszła ostatnio druga część cyklu "Pięć królestw" Brandona Mulla - czytamy! :)

MamaMałgo - a wiesz, że ilustratorka od ksiażek Basia wydała teraz nową książkę o folklorze? "Cuda wianki" - jest piękna i nie tylko dla dzieci, raczej tak dla wszystkich zainteresowanych, czyli pewnie Polaków, bo to jak najbardziej polska kultura. :)

Aż sobie wyguglałam te cuda-wianki - śliczne to jest! chyba będzie dotakowy prezent pod choinką spoza listy :) Nie wiem czy baerdziej Gabisia czy mamusie będzie zachwycona, ale na pewno ktoś :laugh2:

MamaGabisi - bo książka jest piękna. Marianna Oklejak dostała za nią niedawno nagrodę IBBY - w kategorii graficznej. Nic dziwnego, bo książka ładnie wydana, ale głowny atut, to też wszystkie ludowe wzornictwa, ilustracje o obyczajach dawnych Polaków. Nie też w książce takiej typowo podręcznikowej wiedzy, bo widocznie autorka jednak postanowiła, że woli oczarować czytelników niż zanudzić. :) A przez pewnie i więcej wyniesie się wiedzy, bo chce się wracać do tej książki.

reklama
Mitrand, wiem wiem, cuda wianki mamy już od dawna, bardzo lubimy sobie przeglądać :) a tak a propos Basi, a raczej Staneckiej to jest fajna ksiażeczka z tej serii Czytam sobie, Droga mocy i tez z naklejkami (z gwiezdnych wojen oczywiscie jak tutuł wskazuje), bo jak mama Gabisi mowi, wszystkie dzieci kochają naklejki :)

Do góry