reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Książki, które warto przeczytać ...

hogata

czerwcowe mamy 2005
Miasto
Szczecin :)
Porządzę się i zakłądam wątek. Moze liste zróbmy książek które polecamy.:-)

1. "Czerwony namiot" Anita Diamant
2. "Pięć osób, ktore spotykamy w niebie" Mitch Albom
3. "Harry Potter" J.K. Rowling
4. "I nie było już nikogo" Agatha Christe
5. "Śniadanie u Tiffany'ego" Truman Capote
6. "Samotność w sieci" Janusz L. Wiśniewski
7. Wszystko Joanny Chmielewskiej :-)
8. "Czekolada" Joanne Harris
9. "Dziewczyna z perłą" Tracy Chevalier
10. "Różowe tabletki na uspokojenie" Krystyna Janda
11. "Rosyjski kochanek" Maria Nurowska
12. "Awokado z krewetkami" Małgorzata Feldy
13. Cała seria Jeżycjady Małgorzaty Musierowicz (włąsnie wyszła najnowsza
" Czarna polewka")

reklama
Dorota Terakowska "Tam, gdzie spadają anioły", "Poczwarka" (dają do myślenia, ale dobrze się czyta)
Robin Hobb trylogia fantasy: "Uczeń skrytobójcy", "Królewski skrytobójca", "Wyprawa skrytobójcy" oraz trylogia kolejna: "Misja błazna", "Złoscisty błazen", "Przeznaczenie błazna" (ekstra!!!)
Philip Pullman seria fantasy "Mroczne materie" (t.1 "Zorza północna", t.2 "Magiczny nóż", t.3 "Bursztynowa luneta")
Oczywiście trylogia "Władca pierścieni"
Nicola Kraus & Emma McLaughlin "Niania w nowym Jorku" (bardzo fajna)

A dla dzieci: Marcin Brykczyński "Skąd się biorą dzieci?" - dowcipny, ale mówiący tylko prawdę wierszyk i świetne rysunki

Super Hogata że sie zabrałas za to :tak: ja trochę zabiegana jestem ;-)
mysle że to dobry pomysł, sugerowałabym tylko jakis króciutki opis pozycji, bo jak by nie było różne są gusta, jedna lubi romanse, inna kryminały a któras basnie, fantastyke, proponuje choć 2 słowa o ksiażce :-)

Ja polecem

"Nie wiem jak ona to robi" Pearson (typu Grochola, o kobiecie chcącej pogodzic kariere zawodowa z byciem dobra matka, dużo humoru i rozterek)

"Kruchość porcelany" Sawickiej (kobieca książka o matce i jej partnerze...)

"Gdybym była Toba, gdybys byla mna" Padlewskiej (historie, wywiady sławnych matek i córek)

"Talki w wielkim mieście " Talko (dużo humoru, o życiu!)

Grochola - wszystkie pozycje

"Polka" Gretkowska 9pamietnik przyszlej matki i po narodzinach - super!)
Gretkowska - wszystko (konbiece)

Janda - wszystko (bardzo kobiece)

Ja bardzo lubie horrory i tajemniczosc, czyli jakies dobre kryminaly i thillery, teraz czytam Wezwanie J. Grishama, zagadka znalezionej ogromnej sumy pieniedzy, niesamowicie wciaga:-)
Bardzo podobala mi sie ksiazka Pamietnik narkomanki, Kokaina (sadze, ze nie trzeba reklamowac)
Kwiat Pustyni, Corka Nomadow - polecam:tak:

1.Małgorzata Musierowicz-Jeżycjada(czytałam po kilka razy :-) )
2.Lucy Maud Montgomery-seria Ani
3.Kryminały Agaty Christe
4.Wojenne Jamesa Jonesa-Stąd do wieczności ,Cienka Czerwona Linia
5.Kryminały Joe Alexa
6.Trylogia H. Sienkiewicz
7.Romanse Jackie Collins :-)))))))))))))))

Mam chwilke wiec dopisze to co pamietam1. J. Carroll wszytsko a w szczegolnosci Kraina chichow,2.W. Worton wszystko a w szczegolnosci NIezawinione smierci3. Rasamunde Pilcher wszystko cieple babskie rodzinne opowiesci4. Margaret Atwood wszystko5. P. Coelio 11 minut, Zahir,6. Male trzesienia ziemi nie pamietam autora ale pamietam notke z tylu ksiazki: "od jogi ciezarnych po seks po porodzie"7. Margrid Sandemo Saga o ludziach lodu :))Jak sobie jeszcze cos przypomne to dopisze, ale to czego nie polecam to "Pachnidlo" bardzo rozreklamowane rozkrecilo sie na ostatnich 50 str.feeeeee

reklama
Własnie zaczełam czytać:

"Historyk" Elizabeth Kostova.

Z opisu ksiązki "Nie do zapomnienia , monumentalna opowieść o wciąż frapującym Drakuli, autentycznym i legedarnym.
Pełna napięcia historia w której mieszaja sie ze soba fakty rzeczywiste i fantazja, przeszłość i wspólczesność"

Jak skończe to napisze cos od siebie. Ale zapowiada sie bardzo ciekawe. Lubie takie klimaty.

Do góry