reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

książeczki - UWAGA!!!! silnie uzależnia!!!

reklama
Pomyśl, że Kubik nie lubi zmian i takie tempo w nabywaniu książek wcale mu nie posłuży ( zawsze możesz sobie tak próbować tłumaczyć):-D Natomiast zauważyłam, że są książki, których mój Miesio, z nieznanych mi przyczyn, nienawidzi! I to nawet nie można stwierdzić, że nie podobają mu się ilustracje czy treść, bo nawet nie pozwala ich otworzyć, więc nie wie co tam jest!

hahaha, Aestima ja jestem silnie uzależniona, więc takie tłumaczenia na niewiele się zdają :-D
co do nienawiści do pewnych książeczek to u nas jest podobnie... chyba ze 30 małych książeczek z wierszykami zniosłam ostatnio do piwnicy, bo Kubi ich nie toleruje zupełnie... udało mi się przekonać go do Pawła i Gawła i Okularów, reszty też nawet nie chce otworzyć, a powyższe polubił, ilustracje podobne...i też nie rozumiem o co chodzi... no ale jego książęce mości widać już tak mają... co u Was należy do czarnej listy?

U nas wcześniej tak nie było, ostatnio coś mu się stało...
le blanc, percy, Moi przyjaciele. Misie (druk) - Barbara Ciecierska - Merlin.pl , o zimie:szok: i to Jak to jest zrobione? Pojazdy (druk) - Anna Podgórska - Merlin.pl choć ma z tej serii inną i b. lubi!

a reakcja na te książeczki jest taka: " NIE!!!!!!!!NIE!!!!!!!!!!! NIE!!!!!!" po czym następuje rzut książką przed siebie lub co gorsza w mamę:szok: Dzisiaj dostał ostrą reprymendę z tego tytułu co od razu zaskutkowało poprawą. BUNT DWULATKA?!

Ostatnia edycja:
u nas na razie nie ma specjalnie książki, na którą Emi zdecydowanie i zawsze mówi: 'nie' i bezapelacyjnie nadal rządzi Wielka księga wierszy

czy któraś ma: 'Poczytam mi, mamo'? widziałam na żywo i chcę! (nie na teraz oczywiście, przyszłościowo)

kasia 'Mamę Mu' widziałam, ale nawet nie wiem którą - nic mi w niej nie zapadło w pamięci...
Aestima żadnej z tych książek nie znam

Aestima masz? i jak Miesiowi się podoba? ja przed Świętami oglądałam w Empiku, ale że zamówienie na merlinie było w trakcie (czyt. trochę kasy wydałam) więc obyłam się ze smakiem:baffled:

ja też kiedyś zakupię 'poczytaj mi mamo', mieliśmy ich mnóstwo, niektóre po kilka kopii (żeby wojny przy 4 dzieci nie było :-D) tu jest świetna oferta moim zdaniem:
Poczytaj mi, mamo. Księga pierwsza + książka audio na CD (druk/CD) - Merlin.pl

Aestima to ładnie Miesio okazuje 'niechęć' :-D myślę, że to przejściowe... u nas na szczęście jeszcze książką nie oberwałam, co najwyżej mi rękę okładką przyciął :-D a 'Gałkę od łóżka' czytałam na wakacjach siostrzenicy ;-)

reklama
dziewczyny polećcie jakąś książeczke z bajeczkami na dobranoc, na usypianie (najlepiej z linkami do stron co by choc strone wnetrza zobaczyc) <prosi>

Do góry