reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Krzywa cukrowa

reklama
Azik wlasnie wyslalam Ci wiadomosc na priv. W czwartek zrobie tylko nie wiem czy normalnie zjesc czy dietetycznie. Anik mialam 91 na czczo i 162 po godzinie z obcizeniem 50 g

No i co i mam cukrzyce. świat mi sie wali pomału . na czczo 80 po 75 po godzinie 150 a po 2 godzinach zaledwie 212. po 4 zrobiłam badanie glukometrem i 91. Wiedziałam że mam pecha ale nie że aż tak wielkiego. Jednocześnie zapadł wyrtok- szpital. Ide więc dziś do gina może dostane skierowanie na po świętach. :(

zawsze trzeba szukać pozytywnych stron
przynajmniej waga będzie woklniej rosła a dzidzi dostanie więcej pozywnych składników

trzymajcie się pewnie nied ługo dołączę

agao waga to mi rosła przez 5 miesięcy a teraz waże tyle co przed ciążą. teraz mam mieć dietkę więc ........spadnie już sie z tego nawet śmieje bo nie mam siły już beczeć a dzidziolowi to i tak nie pomoże.

reklama
agwawa, a do szpitala to z powodu cukrzycy?

ja byłam leczona ambulatoryjnie i jeżeli twoje dobowe pomiary glukometrem bez insuliny a tylko przey diecie wypadaja dobrze to nie ma powodu hospitalizacji.

dietkę mam z poradni diabetologicznej, specjalna dla kobiet w ciazy - jutro przeskanuję i wrzucę mailem.

na rezie: słodycze, biały chlebek, owoce (oprócz gapefruitów i jabłek) - papa
oraz 6 małych posiłków bez podjadania pomiędzy (śniadanko, II śnadanko, obiad, podwieczorek, kolacja II kolacja - kromka chleba tak koło 21-22 - poniewaz nie wolno na noc iśc bez jedzonka spać bo wtedy też insulinka szaleje)

Do góry