reklama
ANIK78
Marzec 2006 i Luty 2009
Monia, przykro mi, ale nie martw się! Jaki miałaś wynik?
A
azik
Gość
Monika, zrobiłas już to dodatkowe badanie?
No i co i mam cukrzyce. świat mi sie wali pomału . na czczo 80 po 75 po godzinie 150 a po 2 godzinach zaledwie 212. po 4 zrobiłam badanie glukometrem i 91. Wiedziałam że mam pecha ale nie że aż tak wielkiego. Jednocześnie zapadł wyrtok- szpital. Ide więc dziś do gina może dostane skierowanie na po świętach.
reklama
A
azik
Gość
agwawa, a do szpitala to z powodu cukrzycy?
ja byłam leczona ambulatoryjnie i jeżeli twoje dobowe pomiary glukometrem bez insuliny a tylko przey diecie wypadaja dobrze to nie ma powodu hospitalizacji.
dietkę mam z poradni diabetologicznej, specjalna dla kobiet w ciazy - jutro przeskanuję i wrzucę mailem.
na rezie: słodycze, biały chlebek, owoce (oprócz gapefruitów i jabłek) - papa
oraz 6 małych posiłków bez podjadania pomiędzy (śniadanko, II śnadanko, obiad, podwieczorek, kolacja II kolacja - kromka chleba tak koło 21-22 - poniewaz nie wolno na noc iśc bez jedzonka spać bo wtedy też insulinka szaleje)
ja byłam leczona ambulatoryjnie i jeżeli twoje dobowe pomiary glukometrem bez insuliny a tylko przey diecie wypadaja dobrze to nie ma powodu hospitalizacji.
dietkę mam z poradni diabetologicznej, specjalna dla kobiet w ciazy - jutro przeskanuję i wrzucę mailem.
na rezie: słodycze, biały chlebek, owoce (oprócz gapefruitów i jabłek) - papa
oraz 6 małych posiłków bez podjadania pomiędzy (śniadanko, II śnadanko, obiad, podwieczorek, kolacja II kolacja - kromka chleba tak koło 21-22 - poniewaz nie wolno na noc iśc bez jedzonka spać bo wtedy też insulinka szaleje)