reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krzywa cukrowa

reklama
Azik wlasnie wyslalam Ci wiadomosc na priv. W czwartek zrobie tylko nie wiem czy normalnie zjesc czy dietetycznie. Anik mialam 91 na czczo i 162 po godzinie z obcizeniem 50 g

No i co i mam cukrzyce. świat mi sie wali pomału . na czczo 80 po 75 po godzinie 150 a po 2 godzinach zaledwie 212. po 4 zrobiłam badanie glukometrem i 91. Wiedziałam że mam pecha ale nie że aż tak wielkiego. Jednocześnie zapadł wyrtok- szpital. Ide więc dziś do gina może dostane skierowanie na po świętach. :(

zawsze trzeba szukać pozytywnych stron
przynajmniej waga będzie woklniej rosła a dzidzi dostanie więcej pozywnych składników

trzymajcie się pewnie nied ługo dołączę

agao waga to mi rosła przez 5 miesięcy a teraz waże tyle co przed ciążą. teraz mam mieć dietkę więc ........spadnie już sie z tego nawet śmieje bo nie mam siły już beczeć a dzidziolowi to i tak nie pomoże.

reklama
agwawa, a do szpitala to z powodu cukrzycy?

ja byłam leczona ambulatoryjnie i jeżeli twoje dobowe pomiary glukometrem bez insuliny a tylko przey diecie wypadaja dobrze to nie ma powodu hospitalizacji.

dietkę mam z poradni diabetologicznej, specjalna dla kobiet w ciazy - jutro przeskanuję i wrzucę mailem.

na rezie: słodycze, biały chlebek, owoce (oprócz gapefruitów i jabłek) - papa
oraz 6 małych posiłków bez podjadania pomiędzy (śniadanko, II śnadanko, obiad, podwieczorek, kolacja II kolacja - kromka chleba tak koło 21-22 - poniewaz nie wolno na noc iśc bez jedzonka spać bo wtedy też insulinka szaleje)

Do góry