reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Krzywa cukrowa

a mnie spadła poniżej 10.

w poprzedniej ciązy w 8 miesiacu miałąm 13 ;)

coś chyba życie mnie osłabiło... albo Piotrek na zewnatrz ;D

reklama
azik, mam do Ciebie pytanie, ponieważ przeczytała że też miałaś cukrzycę ciążową. Mój wynik w dwie godziny po wypiciu 75g glukozy to 173! Zalecono mi dietę. Kłuję się 4 razy dziennie. Napisz mi jako że jesteś doświadczona w tych sprawach ile powinien wynosić prawidłowy poziom cukru po posiłkach a ile na czczo?

Mokatte, było mi niedobrze i kilka razy pożądnie mnie brało na wymioty ale jakoś to przetrzymałam, (poprzednio było lepiej) także to normalne ze mozna zwymiotowac

odebralam juz wyniki, na szczescie wszystko ok
przed wypiciem: 4,45
po :6,98 mmol/l

lolcia ja miałam wskazane że norma na czczo to 90, godzinę po posiłkach do 140.

w ostatnim miesiącu kłułam sie tylko raz w tygodniu przez cały dzień - bo mi ładne wyniki wychodziły.

powodzenia w unikaniu słodkości i owoców (cobyło dla mnie najgorsze)

ja na czczo mam zazwyczaj od 72 do 79. Godzinę po posiłkach czasami duża rozpietość. Od 92-165. Czasami nawet po dwóch godzinach jest troszkę większy niż po godzinie. Ale zazwyczaj staram sie badac godzinę po jedzeniu. Zauważyłam że cukier najbardziej skacze mi po śniadaniu i jak sie mało ruszam. Wczoraj natomiast zrobiłam eksperyment z ptysiem. Zjadłam całego i po godzinie miałam 129, a po dwóch 125. Nie mam pojęcia jak to jest. a Ty pozwalałaś sobie czasami na coś słodkiego? Jesli chodzi o owoce to ja codziennie zjadam grejfruta zielonego, ale czytałam że ten owoc jest akurat dozwolony.

reklama
anik - według mnie za niski wynik...

lolcia - ja objadałam sie sweete - taki grapefruit troche słodszy i b drogi - zostało mi do dzisiaj - uwielbiam sweete ;)

co do podjadania do pozwalałam sobie - sprawdzałam czy potem jest ok - ale nie przesadzała, ze wzdlędu na słabość do pepsi zazwyczaj była to puszeczka kochanego napoju....

a w tydzien po porodzie zjadął 2 ptysie na raz - ale mnie zemdliło (uwielbiam ptysie - te z bezami ;) )

Do góry