tragikomedia
Fanka BB :)
Więc jeśli by miała uczulenie na laktozę to nie moge karmić piersią?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No skoro smok zaciąga to chce ssać albo już przyzwyczajona do mm.Przystaw znów do pierwszej. Próbuj w innej pozycji jeśli nie chce. Skoro męczy smoczek to fakt, chce dalej ssać. Piersi puste nigdy nie są, mleko produkuje się podczas ssania więc musi ssać by znów poplynelo. Może teraz to dłużej trwać bo zna butelkę, ale podstawą to przystawiac. Nawet 10 razy jeśli potrzeba lub więcej.
Wtedy podaje się jakieś specjalne mleko z tego co kojarzę.pokarm matki zawiera laktozęWięc jeśli by miała uczulenie na laktozę to nie moge karmić piersią?
Tak jak koleżanka pisze, przystawiaj ja skoro mleko maszNie ma laktatora, ale w szpitalu uzywałam, poranił mi sutki, to był mega ból, nie użyje tego ustrojstwa nigdy. Ale patrze teraz że mi mleko z cyców leci, i to niemało. To ja juz nie wiem o co chodzi.
Wtedy się podaje enzym ułatwiający trawienie laktozy. Nie odstawia się dziecka. Chyba ze to galsktozemia ale to widać w pierwszych dobach po porodzie. Przy alergii na mleko krowie tez sie nie odstawia (a po prostu nie je nabiału).Więc jeśli by miała uczulenie na laktozę to nie moge karmić piersią?