reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Krztuszenie się cofniętym pokarmem - proszę o rady

To nie sa objawy najadania sie badz nie. Najadanie się mierzymy ilością siku i kup oraz przyrostem masy. Dzieci plączą, narusza, wiszą na piersi i to jest normalne. Toż mówić nie umie...

Dużo dziecku mieszasz w brzuchu. Pierś, mm.... herbatki ....
Dokładnie niech wisi ile chce. I zmieniaj jej piersi podczas jednego karmienia i częściej jej podawaj 4 razy dziennie to mało. Mój potrafi wisieć co 2godziny

reklama
Ja bym narazie alergie nie brała pod uwagę skoro nie ma zmian skórnych. Jak nie robi kupki to ten zagęszczacz może ja zapychać.

Też uważam że to za dużo dla niej mieszania w brzuszku ale to były zalecenia lekarki, dlatego pójdziemy do gastrologa bo ta pediatra tylko pogarsza sprawę. narazie na cycu i głodna jak nie wiem co...

karmię tak jak pisałyście, 1 cyc, odbijanie i 2 cyc. Wyciąga z cyców tak że aż są miękkie i jak są takie miękkie to wtedy wypluwa. A poznaję że głodna bo mocno ciągnie smoczka, i jest niespokojna, marudna, wkłada rączki do buzi, płacze. W takiej sytuacji podawałam mm, wciągała 60 lub 90 i było nie to dziecko, spokojne, zasypiała albo leżała spokojnie w wózku.

Lekarka mi nie kazała jeść nic co zawiera laktozę, czyli musiałabym nie jeść prawie nic, jestem bardzo szczupla, mam anemie po porodzie, nie moge byc na diecie :(

Też uważam że to za dużo dla niej mieszania w brzuszku ale to były zalecenia lekarki, dlatego pójdziemy do gastrologa bo ta pediatra tylko pogarsza sprawę. narazie na cycu i głodna jak nie wiem co...
To daj jej trochę mm ale bez zagęszczacza. A dobrze Ci pierś chwyta? Dziewczyny też tak robią że dają cyca i ściągają i butelka dają żeby 'dobic' bo może masz mleko tylko jej się ciągnąć już nie chce a z butli to fajnie leci

Przystaw znów do pierwszej. Próbuj w innej pozycji jeśli nie chce. Skoro męczy smoczek to fakt, chce dalej ssać. Piersi puste nigdy nie są, mleko produkuje się podczas ssania więc musi ssać by znów poplynelo. Może teraz to dłużej trwać bo zna butelkę, ale podstawą to przystawiac. Nawet 10 razy jeśli potrzeba lub więcej.

reklama
Do góry