reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Krztuszenie się cofniętym pokarmem - proszę o rady

Albo jeszcze może spróbuj ją karmić przez nakładki?wiele dzieci tak szarpie się przy cycku i dla dziewczyn zbawienne są nakładki na piersi. Próbuj wszystkiego żeby utrzymać kp.a skoro cycki twarde to mleko masz[emoji3526]

reklama
Pozycje tez juz różne były, w innych w ogóle nie je tylko w tradycyjnej. Przy piersi też sie krztusi jak łapczywie je. Narazie od rana na cycu samym, głodna, ale ulewania jest mniej. Tylko że najgorzej jest zawsze w nocy...

Spokojnie. Jak w klasycznej to staraj się by wysoko główka była. Często odbijać. Możesz też rzadziej piersi zmieniać, dłużej tą samą podawać i ile oczywiście Ci pozwoli ;)

Właśnie ją nakarmiłam i sie krztusiła po karmieniu bo znów pokarm podchodził do gardła. Chyba nic sie na to nie poradzi. Przybiera na wadze dobrze a nawet lekarka mówiła że za dużo.

Non stop sie krztusi i nawet jej na chwilę położyć nie można bo wszystko podchodzi do gardła. Chyba szpital nas czeka bo nie widzę innego wyjścia :(

Byc może to refluks jest albo ten układ pokarmowy nie rozwiniety. Udaj się do tego gastrologa. A jak je z butelki to też tak łapczywie i się krztusi?

Czytam o tym jest tu kilka wątków na forum. Na bank mała ma refluks, ale czemu nie wyszedl na usg? I tu dziewczyny piszą że ten gastrotuss baby bardzo pomaga i on jest na to dokładnie co moja corcia ma, więc teraz się zastanawiam czy jej go nie zostawić? Cycek i syrop ten jeden tylko? Sama już nie wiem.

reklama
Do góry