agnieszkab99
Początkująca w BB
Czytałam również, że istotne jest w którym miejscu krwiak jest położony. Mój jest w dolnym biegunie macicy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To w sumie nietypowo, oby wszystko było dobrze. Unikaj kucania, podnoszenia.Nie mam żadnych krwawień ani plamień. Lekarska nie zaproponowała zwolnienie, zapytałam jej czy powinnam się oszczędzać, lezec ,to mówiła że nie ,że mam normalnie funkcjonować.
Dziękuję, będę się totalnie oszczędzać.To w sumie nietypowo, oby wszystko było dobrze. Unikaj kucania, podnoszenia.
@93kora Ale tu mowa o krwiakach podkosmowkowych/podlozyskowych a nie mięśniakach...
I dalej nie dostałaś zwolnienia? Jestem daleka od straszenia, ale ja chodziłam z małym krwiakiem na początku ciąży w imię teorii, że normalne czynności nie zaszkodzą i w końcu zrobił się tak wielki, że spędziłam kilka miesięcy w łóżku. W następnej ciąży, gdy tylko pojawił się nieduży krwiak, położyłam się na 2 tygodnie i potem mialam normalne życie, byłam na wczasach, pracowałam do ostatniego miesiąca.Dziewczyny, czy oprócz luteiny braliście witaminę C i magnez ?
Byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej, 7w6d, serduszko pięknie bije krwiak powiększył się z 16x8mm na 24mmx16mm. Mam kontrolować co tydzień. Krwiak zajmuje tylko 10% powierzchni kosmówki i jest daleko od dziecka, więc jestem dobrej myśli a Wy jak tam dziewczyny?
Byłam już u dwóch lekarzy, jedna powiedziała, żeby normalnie funkcjonować, a dziś byłam u jeszcze innej w i mówiła, że mam się bardzo oszczędzać, ale bez przesady, bo kiedyś jak kobiety z krwiakiem leżały w łóżku, to miały często infekcje. Jednak moja intuicja podpowiada mi leżeć, i naprawdę ograniczyć wszystko do minimum. Planuje od poniedziałku pracować z łóżka ewentualnie. Położyłam się na 2 tygodnie, czyli lezalas i wstawałas tylko kiedyś musiałaś, tak ? Bardzo dziękuję za radę, myślę że też tak powinnam. PozdrawiamI dalej nie dostałaś zwolnienia? Jestem daleka od straszenia, ale ja chodziłam z małym krwiakiem na początku ciąży w imię teorii, że normalne czynności nie zaszkodzą i w końcu zrobił się tak wielki, że spędziłam kilka miesięcy w łóżku. W następnej ciąży, gdy tylko pojawił się nieduży krwiak, położyłam się na 2 tygodnie i potem mialam normalne życie, byłam na wczasach, pracowałam do ostatniego miesiąca.
Byłam już u dwóch lekarzy, jedna powiedziała, żeby normalnie funkcjonować, a dziś byłam u jeszcze innej w i mówiła, że mam się bardzo oszczędzać, ale bez przesady, bo kiedyś jak kobiety z krwiakiem leżały w łóżku, to miały często infekcje. Jednak moja intuicja podpowiada mi leżeć, i naprawdę ograniczyć wszystko do minimum. Planuje od poniedziałku pracować z łóżka ewentualnie. Położyłas się na 2 tygodnie, czyli lezalas i wstawałas tylko kiedyś musiałaś, tak ? Bardzo dziękuję za radę, myślę że też tak powinnam. Pozdrawiam