Czesc dziewczyny . Pisze bo od dłuższego czasu chodzę po lekarzach i wszyscy uparcie przepisują mi progesteron, który właściwie nie pomaga. Od długiego czasu zmagam się z krwawieniami i plamieniami srodcyklicznymi. Właściwie mogą się one pojawić kiedykolwiek /2 ostatnie miesiące/ 12 dc, w tym miesiącu 16 dc plamienie, przerwa, 18dc ból podbrzusza i wodniste upławy , 20 dc krwawienie /przypominające miesiączkę / . 2 lata temu miałam usunięty przerost polipowaty macicy na odcinku 2 cm. Ponoć macica niejednorodna , ale nic nie odroślo. Zrobiłam badania i wyglada to następująco :
4 dc Estradiol 116,2 pg/ml /norma 12,4-233/; Prolaktyna 28,1ng/ml /norma do 23,3/ ;TSH 3,59 /norma 4,2/.Natomiast 21dc Progesteron 14,8 ng/ml /norma 1,83-23,9/. Moja pani ginekolog niestety jest na urlopie. Czy ktoś jest w stanie doradzić czy powyższe badania mogą wskazywać na przyczynę krwawień . Bardzo chciałabym mieć dziecko niestety w takim stanie z moim facetem nie zdziałam nic. Poza tym myśle ze ta prolaktyna mi to uniemożliwi. Co byś Cię radziły ? Z góry dziękuje
4 dc Estradiol 116,2 pg/ml /norma 12,4-233/; Prolaktyna 28,1ng/ml /norma do 23,3/ ;TSH 3,59 /norma 4,2/.Natomiast 21dc Progesteron 14,8 ng/ml /norma 1,83-23,9/. Moja pani ginekolog niestety jest na urlopie. Czy ktoś jest w stanie doradzić czy powyższe badania mogą wskazywać na przyczynę krwawień . Bardzo chciałabym mieć dziecko niestety w takim stanie z moim facetem nie zdziałam nic. Poza tym myśle ze ta prolaktyna mi to uniemożliwi. Co byś Cię radziły ? Z góry dziękuje