reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

BADANIE Amh pomocy :(

reklama
Dziewczyny z niskim amh poradzicie coś ? Mam totalna załamkę.. 1.5 roku starań wszytskie wyniki ok, a wczoraj wyszło że amh 0.61, mam 31 lat 😭😭😭

Dziękuję za odpowiedź :*
Miałam właśnie też krzywa cukrowa insulinę. Wyniki są dobre chociaż po obciążeniu glukoza spadły. Ale wszystko w normie. TSH mam 3 i zaczynam brać pół tabletki euthyrox 25.
Stymulowanie owulacji? Mogłabyś mi troszkę przybliżyć temat ? :)
Jedyne co to chodziłam na monitoring owulacji i przez pol roku chyba tylko 1raz owulacji nie było.. dopiero w tym MSC kiedy zgłosiłam, że mam coraz bardziej skąpe miesiączki to lekarka zwróciła uwagę, że endometrium jest cienkie po owu..
Bierzesz określone leki w określonych dniach cyklu (aromek, clostilbegyt), które powodują wzrost komórki jajowej, w dniu planowanej owulacji zastrzyk na pęknięcie (ovitrelle, pregnyl), no i się staracie.
Ja osobiście nigdy nie miałam stymulacji, ale mam nadzieję, że niedlugo z nią zaczniemy.

Na poprawę endometrium zaleca się w drugiej fazie cyklu morele suszone, orzechy brazylisjskie, czerwone wino. A na zagniezdzenie bejbika ananasa.

Trzymaj dietę z niskim ig i staraj się schudnąć, jeśli masz nadwagę.[emoji4]

Dziewczyny z niskim amh poradzicie coś ? Mam totalna załamkę.. 1.5 roku starań wszytskie wyniki ok, a wczoraj wyszło że amh 0.61, mam 31 lat [emoji24][emoji24][emoji24]
Z takim AMH próbowałabym sobie pomoc. Może powinnaś zastanowic się na in vitro. Taki wynik świadczy o przedwczesnym wygasaniu czynności jajnikow. Przykro mi. [emoji20][emoji20][emoji20]
Jest taki wątek na forum: kto po in vitro. Tam jest bardzo dużo dziewczyn z niskim amh, które są w ciąży, albo urodzily.
Wg mnie konsultacja z dobra klinika leczenia niepłodności jest niezbędna, i jak najszybciej.
Powodzenia [emoji4]

Z takim AMH próbowałabym sobie pomoc. Może powinnaś zastanowic się na in vitro. Taki wynik świadczy o przedwczesnym wygasaniu czynności jajnikow. Przykro mi. [emoji20][emoji20][emoji20]
Jest taki wątek na forum: kto po in vitro. Tam jest bardzo dużo dziewczyn z niskim amh, które są w ciąży, albo urodzily.
Wg mnie konsultacja z dobra klinika leczenia niepłodności jest niezbędna, i jak najszybciej.
Powodzenia [emoji4]
Dzięki 😘 wlasnie nie chcieliśmy in vitro.. ehh życie pisze własny scenariusz

Dzięki [emoji8] wlasnie nie chcieliśmy in vitro.. ehh życie pisze własny scenariusz
My też się przygotowujemy, lekarze mi zawsze mowili że szybko zajde, prawidłowe owulacje i wszystko cacy. Psychicznie jestem przygotowana.
Również chciałabym, żeby nasze życie inaczej się potoczyło, ale nie zmienię przeszłości, a na przyszłość mam wplyw.
Ty również, więc jeśli na pytanie: czy pragnę dzieci odpowiadasz sobie tak to zrób wszystko, żeby je posiadać. Do takich doszłam wnioskow życiowych hehe [emoji1787]

My też się przygotowujemy, lekarze mi zawsze mowili że szybko zajde, prawidłowe owulacje i wszystko cacy. Psychicznie jestem przygotowana.
Również chciałabym, żeby nasze życie inaczej się potoczyło, ale nie zmienię przeszłości, a na przyszłość mam wplyw.
Ty również, więc jeśli na pytanie: czy pragnę dzieci odpowiadasz sobie tak to zrób wszystko, żeby je posiadać. Do takich doszłam wnioskow życiowych hehe [emoji1787]
Właśnie ja psychicznie totalnie się rozlecialam, bo zawsze wszystko ok aż tu nagle coś.. i tylko pytania skąd, dlaczego itd. czekam na wizytę u lekarza i już rozkminiam.. eh
Powodzenia! 😊

reklama
Właśnie ja psychicznie totalnie się rozlecialam, bo zawsze wszystko ok aż tu nagle coś.. i tylko pytania skąd, dlaczego itd. czekam na wizytę u lekarza i już rozkminiam.. eh
Powodzenia! [emoji4]
Ja miałam czas dojść do tego momentu w którym jestem, chociaż do końca nie wiemy dlaczego nam się nie udaje, ale zdążyłam się pogodzić z myślą, że jest jak jest, dużo czasu na to potrzebowałam. ty jesteś na początku swojej drogi. Wiem, jak się czujesz, ale będzie lepiej. A jak urodzisz to całkiem dobrze [emoji3][emoji3][emoji3]
Na pewno powtórz badanie, żeby mieć pewność. Ale tak pewnie zleci lekarz.

Do góry