reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krwawienie przez tydzień od owulacji

Blondi8

Fanka BB :)
Miasto
Wrocław
Hej 👋
Staram się od pół roku o drugie dziecko, na razie bezskutecznie ale też bez spiny :)
Pierwsze udało się od razu.
Teraz właściwie odkąd się staramy mam problem z krwawieniem owulacyjnym, dosłownie przez tydzień mam krwawienia, dziś jestem 7 dni po owu i jeszcze sluz zabarwiony krwią i tak miesiąc w miesiąc, do tego, ginekolog mówi że to niby normalne.... Ale tej krwi jest przez pierwsze 5 dni naprawdę sporo...może nie jak miesiączka, ale na wkładkę spokojnie.
Miałyście podobnie?
Nie stosowałam żadnej antykoncepcji hormonalnej 🤷‍♀️

reklama
U mnie tak było i wyszły problemy z progesteronem. Dlatego też nie mogłam zajść w ciążę, bo nawet jak doszło do zapłodnienia to organizm nie mógł jej utrzymać. Gin dał odpowiednie leki i po miesiącu się udało. Zmień lekarza.

W kolejnym cyklu zaczęłam brać castagnus i od razu udało się w ciążę zajść. Niestety po kilku dniach poronienie samoistne...

Ostatnia edycja:
W kolejnym cyklu zaczęłam brać castagnus i od razu udało się w ciążę zajść. Niestety po kilku dniach poronienie samoistne... Za mało progesteronu...
odświeżam trochę stary wątek, bo mam podobny problem...zaczynam plamić po owulacji i do okresu + pobolewania podbrzusze i jajnikow. Też się staramy..juz 7 miesięcy.. 2 razy porobienie samoistne. Jak u Ciebie sytuacja ? Bierzesz jakieś leki ?

odświeżam trochę stary wątek, bo mam podobny problem...zaczynam plamić po owulacji i do okresu + pobolewania podbrzusze i jajnikow. Też się staramy..juz 7 miesięcy.. 2 razy porobienie samoistne. Jak u Ciebie sytuacja ? Bierzesz jakieś leki ?
Cześć 👋 dzięki Bogu udało mi się!
Pomógł mi lek Castagnus, brałam od pierwszego dnia cyklu, i już w tym cyklu nie miałam plamień a w kolejnym zaszlam w ciążę 🥰🥰🥰
Próbowałam też brać duphaston w drugiej połowie cyklu, ale było tylko gorzej, także mi nie pomógł wcale. Castagnusa polecam z całego serca ☺️
Możesz go jeść 3 cykle i później przerwa

Niedomoga lutealna. Zbadać progesteron w 20/22 dniu cyklu. Poronienie samoistne tez może być tym spowodowane. Po prostu za mało jest hormonu by utrzymać ciąże. Niech lekarz zerknie jak wyglada endometrium

Niedomoga lutealna. Zbadać progesteron w 20/22 dniu cyklu. Poronienie samoistne tez może być tym spowodowane. Po prostu za mało jest hormonu by utrzymać ciąże. Niech lekarz zerknie jak wyglada endometrium
dzięki za odpowiedź. Jeśli chodzi o przyrost endometrium to jest ok, w jednej ciąży, gdy uwidoczniony był już pecherzyk endometrium było bardzo ładne 20 mm. Mam już 2 dzieci z bezproblemowych ciąż...teraz po roku brania tabletek anty oraz po długim karmieniu córki ( ponad 2 lata) jakby mi się wszystko rozlegulowalo ;(

reklama
Cześć 👋 dzięki Bogu udało mi się!
Pomógł mi lek Castagnus, brałam od pierwszego dnia cyklu, i już w tym cyklu nie miałam plamień a w kolejnym zaszlam w ciążę 🥰🥰🥰
Próbowałam też brać duphaston w drugiej połowie cyklu, ale było tylko gorzej, także mi nie pomógł wcale. Castagnusa polecam z całego serca ☺️
Możesz go jeść 3 cykle i później przerwa
super, że Ci sie udało ! Widziałam Cie chyba na wątku mam grudniowych czy listopadowych ? Biorę castagnus w tym cyklu pierwszy raz, do 10 dc brałam też Wiesiołek na lepszy śluz. Dzięki za odpowiedź! Szczęścia:)

Do góry