reklama
Imagi_nacja
Fanka BB :)
Tak, u mnie tez przez 5 tyg nie było widać ze to krwiak dopiero w 10 było go widać i widać było ze schodziZastanawia mnie skąd to wszytsko… w usg nic nie było widać. Na wypisie - kosmowka bez cech ablacji. Możliwe ze był krwiak który po prostu pękł i wyleciał?
Imagi_nacja
Fanka BB :)
Daj znać! Trzyma kciuki żeby było wszystko dobrzeTrzymajcie kciuki za nas , jutro wizyta
teczowyrobaczek
Zaangażowana w BB
Dziewczyny ja wczoraj byłam u lekarza. Chciałam skonsultować z lekarzem, który u mnie w okolicy ma najlepsze opinie- bardzo rzetelny i dokładny doktor. Potwierdził mi, że mam tylko jednego krwiaka, tego, który ma już miesiąc i jest on już mocno zorganizowany i idzie ku lepszemu. Natomiast zmartwiłam się trochę tym, że kosmówka, która przekształca się w łożysko zasłania całe ujście wewnętrzne szyjki. Doktor powiedział, żeby nadal leżeć, troszkę chodzić po domu, aby ten krwiak do końca się wchłonął, a łożysko migrowało do góry co bardzo często się zdarza. No i idę dziś między innymi na badanie CRP, żeby sprawdzić bakterie w organizmie po tych kilku krwotokach i krwawieniach.
Dał Ci jakieś lekarstwa na to? Krwiak jest przy kosmowce ? Też wczoraj byłam u na prenatalnych , doktorka powiedziała że jakby nie wypis ze szpitala i historia którą jej opowiedziałam to w ogóle by nie powiedziała ,że coś takiego miało miejsce :/ obraz usg idealny, dziecko idealne , wariuje jest ślad po krwiaku, ale mówi że to jest taki krwiak że normalnie by nawet mi o nim nie powiedziała( zaczyna się tam gdzie kończy się kosmowka , czyli jest poza kosmowka ) bo jest tak powszechne jednak dalej plamie i nie wiadomo ile to będzie jeszcze trwało. Tez mamy leżeć troszkę chodzić po domu ale żadnego forsowania się . Trzymam za was wszystkich kciuki
teczowyrobaczek
Zaangażowana w BB
Bardzo się cieszę z dobrych wieści u Ciebie podpytałaś może Panią doktor o te plamienia, które masz? Czy tak ma być?Dał Ci jakieś lekarstwa na to? Krwiak jest przy kosmowce ? Też wczoraj byłam u na prenatalnych , doktorka powiedziała że jakby nie wypis ze szpitala i historia którą jej opowiedziałam to w ogóle by nie powiedziała ,że coś takiego miało miejsce :/ obraz usg idealny, dziecko idealne , wariuje jest ślad po krwiaku, ale mówi że to jest taki krwiak że normalnie by nawet mi o nim nie powiedziała( zaczyna się tam gdzie kończy się kosmowka , czyli jest poza kosmowka ) bo jest tak powszechne jednak dalej plamie i nie wiadomo ile to będzie jeszcze trwało. Tez mamy leżeć troszkę chodzić po domu ale żadnego forsowania się . Trzymam za was wszystkich kciuki
Ja z lekarstw przyjmuje duphaston i magnez no i oczywiście ciążowe witaminki.
reklama
teczowyrobaczek
Zaangażowana w BB
Powiem Ci że ja odpukać mam totalnie czysto od tygodnia i wcale nie jestem spokojniejsza z każdą wizytą w toalecie jest stres czy nie nastąpi znów...To taki sam zestaw jak u mnie tak że póki nie ma żywej krwi to nie ma się czym martwić i musi się to oczyścić ale nie wiadomo ile to będzie wszystko trwało… myśle ze jak to by ustapilo to wtedy bym się trochę uspokoiła
Podziel się: