reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krok Po Kroku ...czyli Pierwszy Rok Z Zycia Naszych Pociech

U mnie wlasnie sukces! Dziecko zasnela na brzuszku co dawno nam sie nie zdarzalo. A co robicie z tym lezeniem kiedy male lezac sie drze wnieboglosy?

reklama
ale, kiedy sie drze lezac na brzuszku? Ja wtedy chwile czekam, cos zagadam, poglaszcze po glowc, pokaze zabawke, a jak dalej mu nie pasuje to go przekrecam.

Czy wasze dzieci juz sie przekrecaja z pleckow na boczek/brzuszek? U nas z boku na plecki owszem, ale tak zeby z pleckow na ktorys bok np. do zabawki to jeszcze nie bardzo. Choc jak karmie na lezaco to potrafi sie przekrecic z pleckow na bok o vice versa.

Niczko Martyna z boku na plecy to owszem ale na odwrot to nie:no:. Raz przewrocila sie z brzucha na plecy ale to byl chyba przypadek i wiecej sie to nie powtorzylo. Zabawek tez nie chwyta tylko raczki wyciaga na razie. I postanowilam jej na sile w raczki nic nie dawac. Sama wezmie jak przyjdzie pora. Tak mi sie wydaje:eek:.

A Kuba owszem - przekręca się i z boczków na plecki i z plecków na boczki.....ale tak żeby z plecków na brzuszek albo odwrotnie to jeszcze nie....
A jak na brzuszku zacznie się drzeć - to nie ma siły, muszę go obrócic bo w żaden sposób uspokoić sie nie da....:happy2:

Natala wogóle nie lubi leżeć na pleckach, przekręca się już na boczek tak śmiesznie zarzuca nogami i myk na boczku!
Właśnie SAMI, NICZKA i dziewczyny pielu****ące, jak to jest z tym leżeniem na boczku, można?? Bo mała nie chce mi zasypiać na pleckach, muszę ją uśpić na boczku lub pleckach, a później jak głębiej zaśnie przekręcam na plecki. Jak się nie zorientuje to ok...;-)
A jak nie chce na brzuszku to podejmuję próby jak Niczka...:tak:

Madziallenko mi sie wydaje, ze nawet lepiej jak spi na boczku. Mi ostatnio ortopeda powiedziala, zeby juz nie pieluchowac, a poza tym to mowila, ze jak sie pielu****e to tylko w dzien jak dziecko majta nogami, bo na noc to nie ma sensu :eek:

aneta to fajnie ze wasz synus taki ruchliwy,Emilka tak jak reszta dzieciaczkow tylko z boczkow na plecki i z brzuszka na plecki ale tak nieporadnie:tak:a jak ja karmie to sie buntuje i nie chc3 na boczku lezec tylko na pleckach a sama glowke obraca czasem tak ja kreci ze o malo co a mi sutka wyrwie:-D:tak:
arwenka Emilce ise nie podoba zabawa w akuku tzn nie reaguje wcale:tak:

Nikodem też się nie obkręca tzn. z boczków na plecki tak i jeszcze z boczku na brzuszek nieraz ale inaczej już nie.
Raz tylko mu się udało przekręcic z brzucha na plecy ale to był przypadek ale to było dawno miał wtedy jakieś 5 tygodni :-)
Madziallenka my już nie pielu****emy od miesiąca i we wtorek byliśmy na usg bioderek i lekarz powiedział że jest ok i że nie trzeba.
A na boczku to Nikodem nie zasnąłby tylko na brzuszku i na pleckach wogóle nie zabardzo lubi leżec na boczku chociaż przez pierwsze 2 miesiace to przeważnie na boczku spał.

reklama
Jak to z tymi dzieciaczkami jest. Moja Alicja za bardzo nie lubi leżeć ani spać na brzuszku (spała może ze 3 razy w życiu), za to ładnie zasypia na boczku szczególnie na prawym. Jak widzę, że się wybudza i kręci to układam ją na boczek i ładnie śpi dalej.

Do góry