reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krok Po Kroku ...czyli Pierwszy Rok Z Zycia Naszych Pociech

reklama
Kasia - ta tak jak ja. Pewnie jeszcze za wczesnie na bajeczki
Szmina nie nie znam tej. ja za to spiewam ach spij kochanie albo juz gwiazdy lsnia

NICZKO - u mnie ten sam repertuar :-D
SZMINA - ta o której Ty piszesz słyszałam....ale słów nie znam :tak:

A ja wczoraj kupilam Kubali ksiazeczke ilustrujaca rozne ksztalty i wielkosci. Baaardzo kolorowa. Czytania w prawdzie w niej niewiele, za to jak pokazuje mu te obrazki to az buzke rozdziawia i wytrzeszcz robi :szok: :-D
Polecam, bardzo stumulujace...

My też mamy taką książeczke - jest tak mała kwadratowa, miękka i ma takie duże rysunki np. słoń czerwony na białym tle i nne zwierzątkai na dodatek piszczy jak sie naciśnie :-)
A co do czytania książek to też czasami małemu czytam ale zwykle to robie rano i jak narazie jest to Brzechwa ale chce kupic taką fajną ksiązke "Baśnie Andersena" albo widziałam też takie książki jeszcze jak byłam w ciązy "Poczytaj mi mamo" i też osobna dla tatusia "Poczytaj mi tato".

ja czytalam ambitnie pierwsze 2 tyg zycia, ale mala byla tak niezainteresowana ze odpuscilam :eek:

spiewam prawie zawsze

dobrej nocy i sza
do drugiego spij dnia
ty dziecino oczka zmroz
spij do wschodu rannych zorz

mama zas bedzie tu spiewac dziecku do snu
-"-"-"-"-"-"

wszystkie gwiazdy juz lsnia
wszystkie dzieci juz spia
wiec i ty swe oczka zmroz
spij do wschodu rannych zorz

mama zas.....

:sorry2::tak:

muszę się pochwalić że Maciej łapie już grzechotki w dłonie i kilka sekund je utrzymuje....:-)

nelinka wyraznie siega po wiszace zabawki i miota nimi na boki :happy2:
a grzechotek jeszcze nie ma, w polskiej krainie mamusia poszuka jakiejs fajniusiej :tak:

Daniel tez chwyta za grzechotki ,gryzaczki lub jakies materialowe przytulanki :tak:
bardzo lubi pieluchy tetrowe -chwyta w raczki i kizia sie nimi po buzce:-D

reklama
To calkiem tak jak Kuba- najlepiej wychodzi mu lapanie wszystkiego co miekkie :-) A jak jest spiacy, to tak slodko przytula te pieluszke do buzki :happy2:
Calkiem dobrze wychodzi mu tez lapanie i wyciaganie smoczka z buzi. Ostatnio nawet udaje mu sie go czasem wlozyc, ale te starania wygladaja zwykle bardzo komicznie :-D
A pamietacie dziewczyny, jak kilka dni temu marudzilam, ze maly kompletnie nie chce lezec na brzuszku ani glowki podnosic? No to teraz dla odmiany mamy zwrot o 180 stopni... Jak tylko go poloze na brzuchu, to od razu glowa do gory, i kreci nia w kolo jak szalony, do tego sie smieje i ewidentnie probuje pelzac i siegac po jakies zabaweczki... No tak to jest z tymi maluszkami, wszystko potrafi sie zmieniac jak w kalejdoskopie, doslownie z dnia na dzien :blink:

Do góry