reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krok Po Kroku ...czyli Pierwszy Rok Z Zycia Naszych Pociech

majkam Emilka tez uwielbia pieluszki z tym ze ona je ssie:-)

wczoraj potrzebowalismy troche czasu dla gosci i wsadzilismy mala do fotelika samochodowego,powiesilismy zabawki i mala sobie siedziala bardzo zainteresowana a od dzisiaj lapie te zabawki do raczek:tak:cieszy mnie to bardzo

reklama
Dusia fajnie, ze przemogl sie do brzuchowego lezenia :-)
Szmina no co ty?! to juz faktycznie jak mama.
Kasira, M_ktosia, Majkam gratuluje lapania zabawek itd.
Moj synus lapie ale chyba jeszcze bezwiednie. Pieluszki tez czasem sobie chyta, ale ssie, woli kciuka lub piastke hehe
A u nas od wczoraj chyba kryzys 3 miesiaca, Maly chcial jesc caly dzien a najlepiej to zeby go wogole od cyca nie odlaczac. Znowu nocne karmienie bylo grane, a juz tak fajnie przesypial nocki. Zobaczymy jak dzisiaj bedzie.
Narazie usna bez noszenia na rekach i spi.

Nikodem chwyta wszystko co mu wpadnie do rączek. Jak go wczoraj miałam na rękach i poszłam koło okna to złapał firanke, łapie mnie za włosy, za nos i za rękaw od piżamy.
Jak leży na macie to tak szarpie za te zabawki że aż cała mata się wykrzywia no i wczoraj złapał sobie dwie swoje rączki i tak dawał przed siebie i się na nie patrzył :-) super to wyglądało.
Jak leży na brzuszku na przewijaku to jedną rączke wyciąga i łapie za brzeg tego przewijaka i się przy tym cieszy a ślini się właśnie najbardziej na brzuszku jak leży.
A wczoraj jak mu robiłam "Kosi kosi łapci" itd. i nóżkami tak stukałam to cieszył się jak niewiem tak głośno i długo że normalnie tak mi się to podobało :-)

Czy ktoras z was miala ten "kryzys" laktacyjny? Ile to moze trwac? Maly dzis caly dzien prawie przy cycu, marudny, placzliwy, i wogole. Temperature sprawdzalam i jest ok.

niczka ja miałam jeden dzień:-( ale duzo piłam wody i jakoś się wyrównało, no i oczywiście karmi:-)

Niczko ja mam kryzys "wieczorny", codziernnie na karmienie po kąpieli mało mleczka, mała dojada stuczniaka. Wciąga z chęcią czyli musi być głodna. Wczoraj 30 ml dojadła, a dziś 120ml, chyba posmakowało....A Bebilon jest całkiem smaczny - podobny w smaku do naturalnego, tyle że śmierdzi...:dull:
W dzień karmię ja tak co 2 h żeby zwiększyć produkcję, ale wiczorkiem jest mało. Fakt że nam wypada karmienie ok. 18.00 - 18.30 a później już po kąpieli tak ok. 20.00 czyli jakieś 1.5 czy 2 h nie chce się dużo naprodukować...:-(
W środę idę do pediatry to zapytam czy dawać dodatkowo sztuczniaka i jakiego dalej czy co robić??

Kurczę MADZIALLENKO - po karmieniu piersią i jeszcze 120 ml dojada :eek: Żeby moj synus chcial tyle jesc....a on nadal tylko 90 ml chce zjadac...

reklama
mój ostatnio przed kąpielą też 120ml a po... odciągnęłam 60ml i zjadł:tak: czyli na noc 180ml:szok:
a teraz też karmiłam go rano piersią wydawało mi się,że powinien się najeśc... ale był niespokojny więc zrobiłam 60ml ale zeszło szybko ... dorbiłam drugie tyle i też zeszło prawie całe... a jak mocno teraz śpi:tak::szok::-)

Do góry