reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krok po kroczku... czyli postępy

Mój synulek każdego dnia mnie zaskakuje:tak::tak::tak:Wpradzie nadal nawija po Lolinowemu ale rozumie wszystko, pokaże co chce i jest tski madry.
Zawsze na kąpiel gotuje mu wode w czajmiku i jak jest ciepło puszczam go golutkiego zanim się zagrzeje.No i wczoraj wziął mnie za ręke, zaprowdził do czajnika i pluszkiem na niego i na wanienke i nadaje po swojemu.
Bawilismy się wczoraj Shrekiem.Mówie daj mu pic więc, Lolo z butli pciu.Poetm Shreka posadziłam na nocniczku i mówie ,że chce mu sie siusiu.Lolo go zrzucił, za ręke mame i do łazienki, otworzyłam mu drzi a on pokazuje na ubikacje i szumi po swojemu.No w końcu siusiu się robi do ubikacji.:rofl2::rofl2::rofl2:Po powrocie ze spaceru zawsze przebieramy się w domowe ciuszki.No i Mały jak widzi,że4 ja sie przebieram zaraz przynosi swoje spodnie:blink::blink:A wczoraj wieczorem przyniósł mi góre od piżamy i pokauje,że mam się juz przebrać.Prosze go o spodnie i przyniósł.Wprawdzie swoje ale przyniósł.Jak nie ma kapci i mówimy,że ma gołe stópki to patrzy na nie i szuka kapci.I p[rzynosi je i ładnie nadstwia nózki do zakładania.Tak samo jak zakładamy rajstopki albo skarpetki to wystawia nóżki, pięknie daje buzi i robi tacie papa.No i pokaże wszystko co chce.Wkłada pranie do pralki, odkurza, zamiata i robi mnóstwo innych rzeczy.Teraz dopomina się wage więc kończe:laugh2::laugh2::laugh2:
Jestem z niego tak bardyo DUMNA:tak::-D:-D:-D

reklama
Karolek i Oliwka super psotepy robia! :-)

No to troche o Kubku. Kuba pomaga umyte naczynia chowac, podaje talerze i chowa do szuflady swoje butelki :-) Pomaga tacie zawsze rano nalozyc worki na smieci na kosze, i kiedys jak raz akurat jadl wtedy to potem jak Piotrek juz poszedl latal do koszy sprawdzic czy worki sa dobrze zalozone ;-) Klaszcze glosno, zawsze robi "papa" jak ktores z nas wychodzi z domu. Podaje telefon zeby pogadac. Wylacza alarm w kuchence jak ja cos gotuje. I pewnie jeszcze cos...ale zapomnialam ;-)

Inna, wywalanie jęzorka na brodę z "blleee" jest również u nas w repertuarze i śmieszy (mnie też:-)). Właśnie sobie wyobraziłam Oliwkę w akcji i znów mnie to śmieszy:tak: Moja teściowa mówi, żeby korzystać z tego czasu, bo jest najwspanialszy (potem ponoć dzieci robią się cwane, uczą od innych i zaczynają być przemądrzałe, a teraz są po prostu sobą ) ja dodam od siebie, że też po troszę nami (takie małe, lustrzane odbicia). Majka niestety przejęła po mnie "nerwy" i niecierpliwienie się. Próbuje raz lub dwa po czy wrzeszczy z groźna miną: "kurna!!! nie mogę!!!". Więc teraz zupełnie staram się przy niej nie złościć.
Lolo mądraliński! Fajnie masz Bodzinka.
Megusek, jaki z Kuby grzeczny i dobrze ułożony kawaler. A jaki pomocny!! Myślę, że tworzyliby niezły duet z Majką bo ona uwielbia sprzątać i odkładać wszystko na swoje miejsce..Choć jak ją pytam co będziemy robić po umyciu zębów (oczekując odpowiedzi, że np: bawić się), ona mówi: "bałaganek" :)
Czekamy na inne mamy. Chwalcie się dziewczyny, bo przecież teraz każdy dzień przynosi coś nowego, potem już tak nie będzie...

Polu, mnie to też czasem śmieszy, ale dość dziwnie wygląda jak ona tak do innych ludzi z tym jęzorem ;-).

Wczoraj Oliwka urządzała sobie pogawędki z robalami (takimi czerwonymi, co ich tak duuużo jest, ohydne takie), mało tego, dotykała ich i chichotała przy tym jak norka :laugh2:.
Poza tym włożyła psu (spotkaliśym na spacerze dziewczynę z fajnym piesem) ręce do pyska i próbowała mu ten pysk rozciągnąć :dry:, nie muszę chyba pisać jaki był efekt?? Niewiele brakowało a pies ugryzłby ją w twarz... Kurczę, z jednej strony fajnie że ona się nie boi psów (bo ja to tylko swojego się nie boję), ale z drugiej jak tak śmiało do wszystkich będzie podchodzić i robić z nimi co chce to kiedyś tragedia będzie.
Poza tym ma zapędy na konserwatora powierzchni płaskich - jak dorwie miotłę albo mopa (najlepiej obydwa przyrządy naraz) to na brud nie ma mocnych ;-)
Jestem ciekawa jak to będzie jak od września pójdzie do żłobka ?? I czy za nieodpowiednie zachowanie można dziecko wykreslic z listy :-D

Ja wczoraj zamowałam się wyrywaniem chwastów w ogródku, a Kuba wrzucał zamiast chwastów ziemię do wiaderka. Koniecznie chciał mi pomagać. Cały był czarny. Nie prorokuję mu kariery ogrodniczej.:)

Ale zdolne te nasze dzieciaczki:-):tak:same geniusze nam rosną;-):-)nasza Zuzina nauczyła sie ostatnio robic HURA podnosi rece do góry i woła Hura!! papa robi wszytkim przejezdzajacym samochodom a cieżarówki uwielbia:tak:może bedzie jeżdzic tirem????:-Dładnie mówi nie ma i rozkłada rączki, biega jak szalona i wszedzie wchodzi a jak ostatnio padało i nie mogła wyjsc na dwor to stała przy balkonowym oknie z nosem przyklejonym do szyby i biadoliła pod nosem:tak:o siniakach nie wspomne bo wyglada jakby była regularnie okładana:tak:fizycznie to jest bardzo sprawna nie wiem po kim bo na pewno nie po mamusi:baffled:

rosna nam mali pomocnicy:tak:moj sebek ma slabosc do odkurzacza i namietnie wszystko odkurza uwielbia tez mamie przestawiac programy w pralce (czym mnie doprowadza do szalu):angry:a co zrobic jak ma sie malego wiercipiete w domu:sorry2:

Ewa to dawaj Sebcia tu do mnie..Kuba ryczy jak widzi odkurzacz a juz nie mwoie o wlaczeniu :szok: i odkurzam jak on zasnie....a teraz np mam gdzies spanie... wrrrr
A Zuzia superasna dziewczynka! :-)

reklama
wydaje mi sie ze sebek lubi odkurzacz dlatego ze usypial go jak byl malutki jak tylko wlaczylam odkurzacz albo szuszarke moje dziecko sie uspokajalo i zapadalo w drzemke:-Di tak mu zostalo...:-D

Do góry