reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krok po kroczku... czyli postępy

gratulasy dla Lola samopijącego i dla samojedzących dzieciaczków...
Polu niestety nie można mieć wszystkiego. ty i tak masz dobrze a gadająca Maja na pewno rekompensuje Ci wszystkie psoty...wielkie brawa dla Małej za to!!!

Lila już się rozkręca w chodzeniu. na spacerku wędrujemy za rączkę /tylko jak nie ma wózka/, w domu coraz częściej przyłapuję ją na wędrowaniu po pokoju, tylko jak ją zawołam i wyciągnę ręce to tak pędzi że zaraz się wywraca...trochę szkoda że nikomu nie jest dane na nią popatrzeć...bo przy kimś jakoś nie za bardzo chce wędrować, nawet przy tatusiu...uwielbia wozić lalki i miśki w wózku, przy czym mruczy i śpiewa im /mam konieczny zakup wózeczka dziecięcego:sorry2:/, obwiesza się koralami i nosi bransoletki, uwielbia oglądać spinki i gumki do włosów, ale nie lubi ich nosić...zaczynają ją też interesować kolczyki więc bardzo się cieszę że nie ma już dawno wygojone uszka. no prawdziwa dama mi rośnie...:-)

reklama
Majka gada jak najęta:-):-)
No mój się nie komunikuje a chce coraz więcej i mnie szlag trafia bo ja nie wiem o co mu chodzi:-:)-(Tylko " to, to, to " A co qurka blada????????????

Gratulacje dla Majki i Lilki i pozostałych co się uczą takich nieprzydatnych rzeczy jak moja córka ;-), która po włażeniu na tapczanik, teraz opanowała włażenie na fotel :baffled: z którego próbuje przełazić na ławę. A poza tym w naszym mieszkaniu wygląda jak w alcatraz - połowa szafek ma blokady, większość szuflad nie do otwarcia, ostatnio trzeba było odkręcać rączki, bo wyciągała szufladę odwracała do góry dnem, właziła i "tany tany" :sorry2:

Moja się nauczyła nowego słówka: TAXI:-D:-D:-D Jak dostanę smsa to mój telefon wrzeszczy właśnie taxi no i Madzia od paru dni chodzi i taxi woła:-p

Gratuluje przodowniczce Maji. Caluski dla Lilci...oj chyba masz teraz Aniii zajecie ;-) No i Madzi....gadula mala ;-)
U nas Kubek super puszcza smaochody i kula pilke. Dalej nuci "aaaaa aaa aaaaa" Sam idzie jak sie go zawola na zmiane pieluszki...

Hanka też wieje na słowa "zmieniamy pieluszkę" aż się kurzy :-D
Majeczka mnie zadziwia - jak na swój wiek to pięknie rozmawia! I jak Bodzinka nie mogę się doczekać kiedy zrozumiem czego moje dziecko ode mnie chce :-D :cool2:

Samodzielne jedzenie zostawiam na lato, kiedy wprowadzę się do własnego domku - odnawianie kuchni dziadkom mi się nie uśmiecha ;-)

Hanka też łazi już po schodach ale nie dostawia nóżki tylko jak dorosły 1 jedna noga jeden stopień. Teraz ćwiczy siadanie - wszędzie gdzie da radę (schodek, malutkie krzesełko) uczy sie parkować tyłem - komicznie to wygląda a jak ostrożnie to robi.
Uwielbia samochody - brrrum słyszę jak tylko zobaczy jakiś w książeczce, na ulicy lub w tv.
Zrobiła się bardziej przytulaśna i nawet czasem wytrzyma leżąc koło mnie 5 minut :dry:

reklama
Do góry