reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

U nas przewrotów z brzuszka na plecki raczej nie ma bo Bartek lubi leżeć na brzuszku. Chociaż jak chce to potrafi się obrócić. Za to z plecków na bzuszek to non stop. Uwielbia to robić. I próbuje siadać. Jak leży to podnosi głowę i nie chce się położyć.
Ale u nas zaczęło się opdciąganie kolanek do klatki piersiowej (jak leży na brzuszku) i pełzanie do tyłu:-):-)

No i gadanie ma-ma ba-ba am-am itp. Czaswm buzia mu si nie zamyka tylko gada, piszczy,skrzeczy no i patrzy czy rodzice widzą. Jak nie to zaczepia, macha rękami dopółki na niego nie spojrzymy a wtedy uśmiech na całego:-D

reklama
Gratulacje od nas za postępy i wszystkie nowe umiejętności.

Marika rozszalała się na dobre - wędruje po całym salonie, zagląda w zakamarki, zjada kapcie, rozbija głowę o nogi od stołu i chce dosięgnąć jedną ręką rzeczy leżące na szafce. Ojjjj... skończyło się błogie lenistwo mamy :)Nadal niesmiało próbuje usiąść z czworaków, ale nie umie. Myślę, że lada dzień się uda :) Za to jak wkładam ją np. do wanienki to łapie się boków i dumna jak paw siedzi i to coraz pewniej. Nową umiejętnością jest wspinanie się np. po mamie, coraz wyżej i wyżej aż do stania. A jaką ma radochę jak stanie, tylko chwilkę i zaraz się puszcza jedną ręką i łup na ziemię :) Coraz większy jest z nią ubaw.

Coraz mi smutniej jak tak czytam o waszych postępach...

Dzisiaj przychodzi o 11 rehabilitantka.
Zobaczymy co powie :-(

No to może lepiej nie czytaj. Pamiętaj że każde dziecko rozwija się w swoim własnym tempie. Mój Kacpero wogóle się nie odzywa tylko krzyczy. Żadnych liter sylab zupełnie nic no ale chłopcy mogą zacząć mówić nawet dopiero w wieku 4 lat i to też jest norma. pozostaje tylko czekać.

wszystkim dzieciaczkom gratulujemy nowych umiejętności
u nas też do przodu ale nie aż w takim tempie, obroty z plecków na brzuszek są a w drugą stronę to różnie, raz są a raz nie, przy leżeniu na brzuszku podciąga kolanka pod brzuszek i na tym koniec, chyba trochę potrwa nim wykombinuje co zrobić z rączkami żeby się przemieszczać, uwielbia za to podciągać się do siadania jak tylko ma się czego złapać (kołdra, koc a nawet spodenki ) to wystarczy moment i już prawie sama siedzi

Kochana nie martw sie. Zobaczysz bedzie wszystko ok. I jeszcze wspomnisz moje słowa.:tak:Trzymam kciuki bardzo bardzo mocno. Tylko od razu jak rehabilitantka wyjdzie to prosze o relacje bo mi te kciuki odpadną jak będziesz zwlekać;-)

No to może lepiej nie czytaj.

No chyba tak zrobię :confused:

Kochana nie martw sie. Zobaczysz bedzie wszystko ok. I jeszcze wspomnisz moje słowa.:tak:Trzymam kciuki bardzo bardzo mocno. Tylko od razu jak rehabilitantka wyjdzie to prosze o relacje bo mi te kciuki odpadną jak będziesz zwlekać;-)

Ok. Będę myślałam o Twoich biednych kciukach :tak:
Dzięki!

No i już po wizycie.
Pooglądała niunię, poprzewracała i stwierdziła, że nie widzi nieprawidłowośći.
Po prostu się wolniej rozwija.
Mówi, że nie mam co teraz płacić za rehab, żeby się na czerwiec zapisać, bo nie ma pośpiechu.
Mam ćwiczyć z nią tylko z zabawkami jak do tej pory.

Oczywiście Iza odstawiła cały spektakl uśmiechów i spojrzeń, najlepsze zachowując na koniec. Pani śmiała się jak nie wiem co :-D

Mam tylko nadzieję, ze się to spowolnienie na rozwój psychiczny nie przełoży...

No i już po wizycie.
Mówi, że nie mam co teraz płacić za rehab, żeby się na czerwiec zapisać, bo nie ma pośpiechu.

Oczywiście Iza odstawiła cały spektakl uśmiechów i spojrzeń, najlepsze zachowując na koniec. Pani śmiała się jak nie wiem co :-D

No widzisz, jednak nie ma się co martwić. Tak jak dziewczyny pisały każde dziecko jest inne więc Izunia ma prawo rozwijać się wolniej od rówieśników. A skoro rehabilitantka powiedziała że jest ok no to napewno jest ok i nie ma co się zamartwiać! :tak::tak::tak:

reklama
No i już po wizycie.

No ja to nie moge z ciebie. Ty to chyba nie możesz przeżyżc dnia żeby ci czarne mysli przez głowe nie przeleciały. Wszystko jest ok. Rehabilitantka wie co mówi. A o żadnym gorszym rozwoju psychicznym nie myśl. PROSZE CIE. GŁOWA DO GÓRY WSZYSTKO JEST W JAK NAJLEPSZYM PORZĄDKU:tak::tak::tak::tak: I BARDZO SIE CIESZE

Do góry