reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

Ależ nam rosną te Skarby :tak::-):-).
Wszystkim Maluchom gratuluję nowych postępów..:tak::-).

U nas Młoda się rozleniwiła..z obracaniem..:sorry2:Za to w leżaczku wyprawia cuda :-D. Potrafi się rozgramolić na wszystkie strony.. :-). I coraz gorzej jest ją posadzić, tak się cwaniara zapiera nogami..;-)

reklama
Za to w leżaczku wyprawia cuda :-D. Potrafi się rozgramolić na wszystkie strony.. :-). I coraz gorzej jest ją posadzić, tak się cwaniara zapiera nogami..;-)

:-):-):-)
Marika też już chyba długo nie zostanie w leżaczku - takie pozycje wymyśla i się wygina, że boję się, że wyleci :-(i szarpie za szelki jakby chciała się odpiąć :-D

ANIA super wiosenna fotka Majki

Kaka gratki dla Hanki za obrociki:) Może wyciągnięcie z maty trochę pomogło:-D

Mama Maksa Tuśka też tylko na brzuszek fiknie, a o powrocie to można pomażyć. Czasem przypadkowo, ale wtedy z hukiem łepetyną o podłogę.:dry: Jak Wam pokazywano, żeby ćwiczyć z brzuszka na plecki?

maksowi tez sie czase zdarzy z brzuch na plecy ale boje się o tą główkę bo jak walnie to aż podłoga się trzęsie:-):-):-)
a jesli chodzi o to obracanie z plecó to pedjatra kazała za rączkę go złapać i próbować ciągnąć na bok lub robić tzw. śruby czyli przewracać z boku na bok.
Ale tak naprawdę to najbardziej sprawdził się pomysł mojego męża. Poprostu staną za główką małego i zaczął do niego mówić stroić miny i mały tak zaczął odwracać głowkę za nim i dzięki temu cały tułów za sobą pociągną:-)

maksowi tez sie czase zdarzy z brzuch na plecy ale boje się o tą główkę bo jak walnie to aż podłoga się trzęsie:-):-):-)
a jesli chodzi o to obracanie z plecó to pedjatra kazała za rączkę go złapać i próbować ciągnąć na bok lub robić tzw. śruby czyli przewracać z boku na bok.
Ale tak naprawdę to najbardziej sprawdził się pomysł mojego męża. Poprostu staną za główką małego i zaczął do niego mówić stroić miny i mały tak zaczął odwracać głowkę za nim i dzięki temu cały tułów za sobą pociągną:-)

Mama Maksa błagam,tylko nie za rączki,nie ciągnijcie za rączki,jak już to za bioderka!!!:szok:
a sposób Twojego M jest o wiele lepszy niż tej pediatry...straszne to jest,ale nasi lekarze tak naprawdę nie mają pojęcia o prawidłowym rozwoju ruchowym i jego pielęgnacji dzieci.Nasza pediatra też ma szalone pomysły,ale ostatnio to nawet nas zaskoczyła i zapytała się o parę rzeczy odnośnie radzenia rodzicom,co mają robić:szok::szok:W sumie to ona nam powinna radzić,a nie my jej

Mama Maksa błagam,tylko nie za rączki,nie ciągnijcie za rączki,jak już to za bioderka!!!:szok:
a sposób Twojego M jest o wiele lepszy niż tej pediatry...straszne to jest,ale nasi lekarze tak naprawdę nie mają pojęcia o prawidłowym rozwoju ruchowym i jego pielęgnacji dzieci.Nasza pediatra też ma szalone pomysły,ale ostatnio to nawet nas zaskoczyła i zapytała się o parę rzeczy odnośnie radzenia rodzicom,co mają robić:szok::szok:W sumie to ona nam powinna radzić,a nie my jej

no to mnie terz przestraszyłaś:szok: już tak nie zrobie. dzieki za ostrzeżenie mam nadzieje ze krzywdy mu nie zrobiłam, przynajmniej nie wykazuje żadnych oznak ze go coś boli. dzięki za ostrzezenie. Niech ja tą lekarz dorwe:crazy:

Hej u nas odwrotnie z brzuszka na plecki się obracamy a z plecków na brzuszek troszke gorzej bo jak lerzymy na pleckach to nam się odrazu siadać zachciewa:-)
Gratulacje dla wszystkich odkrywców świata

reklama
kurcze, też tak par razy robiłam :-( nie będę!

no to mnie terz przestraszyłaś:szok: już tak nie zrobie. dzieki za ostrzeżenie mam nadzieje ze krzywdy mu nie zrobiłam, przynajmniej nie wykazuje żadnych oznak ze go coś boli. dzięki za ostrzezenie. Niech ja tą lekarz dorwe:crazy:
nic Maksowi nie zrobiłaś, no co Ty!

Hej u nas odwrotnie z brzuszka na plecki się obracamy a z plecków na brzuszek troszke gorzej bo jak lerzymy na pleckach to nam się odrazu siadać zachciewa:-)
Gratulacje dla wszystkich odkrywców świata
a u nas dziś zaciekawiona chusteczkami leżącymi obok zrobiła kilka obrotów na brzuch... a że to było po jedzeniu to ulało jej się na łóżko...:-D

Do góry