reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

Ja wczoraj specjalnie obserwowalam Oli jak sie zachowuje na brzuszku i tak podnosi glowke na kilka sekund rozglada sie itp a pozniej glowke opuszcza Chyba zbiera sily hahah.Jak byla na brzuszku to pokazywalam jej zabawke i slicznie wodzila oczkami i glowka za zabawka w rozne strony .Polozylam zabawke na przeciwko niej i siegla po nia i to juz byl koniec podnoszenia glowki Polozyla sie i lizala zabawke hihihiihi

Jak juz wspomnialam Oli obrucila sie z pleckow na brzuszek ze 2 razy al przypomnialo mi sie ze kiedys polozylam ja na podlodze na pleckach wracam do pokoju a ona na brzuszku :-) Ale nie robi tego czesto
MOLI
Moli Oliwia bardzi czesto praktycznie caly czas jak lezy na pleckach to wygina sie pleckami i glowka i tak jakby obraca sie na boki ale Wyglada to tak ze lezy na pleckach robi sie sztywna i o wypina brzuszek w bok i glowke w bok Robi taki jakby luk z ciala ale nogi ma przy tym proste Nie wiem czy rozumiesz cos z mojego opisu i Nie wiem czy to jest prawidlowe

Od dzis sie przenosze czesciej na podloge i bedziemy cwiczyc

reklama
Karolci nadal w głowie tylko faceci do wójków i tatusia śmieje się w głos od ucha do ucha aż rączki wyciąga zeby ją podnieśli kurcze a ja to tylko do karmienia i przewijania jestem potrzebna:-D:-D:-D

kaisa09 dobre:-D Miki ma to samo,tylko jak widzi cyca,to się cieszy i przyciąga go łapiąc za mój stanik i robi śmieszny kaczy dziób....:-D

dorotko rozumiem o co pytasz;-)czasem tak dzieci robią,mój Miki też tak robi,ale staram się żeby tak nie robił,np.gilgam go w boczki albo chwytam za bioderka i przesuwam do leżenia na pleckach albo pokazuję zabawkę i przenoszę ją nad brzuszek,wtedy wodzi za nią wzrokiem i prostuje główkę i pozycja NA BANANA (tak ją z M nazywamy;-))znika

ppatqa chodzi o to,że dzieci jak przekręcają się z pleców na brzuch to robią to na początku pod wpływem siły grawitacji,dlatego jest im łatwiej przekręcić się na brzuch...a jeśli chodzi o przekręcanie z brzucha na plecy,to musi mieć silny brzuch,żeby to robić i skręcać się przez bioderka i barki,co przychodzi z czasem...nie martwcie się dziewczyny;-)

Ostatnia edycja:
reklama
ja ciągle jestem w szoku jaka Lili jest silna, bo Laura dużo wolniej się rozwijała ale czytałam kiedyś na jakimś medycznym portalu że te duże dzieci własnie tak mają
Lili z kolei teraz jest na etapie stawania, prostuje nóżki i chce stac:rofl2:

Do góry