reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

:rofl2::rofl2::rofl2:
Dla mnie to zawsze niespodzianka w jakiej pozycji przywitam rano Bartka i zazwyczaj w miejscu głowy machają nóżki, a teraz jak do Was piszę, to sam pociągnął pozytywkę na leżaczku :rofl2:
A rośnie jak na drożdżach, Jak przyjechaliśmy do domu ze szpitala to się w poprzek łóżeczka mieścił, a teraz :-D
Och dokładnie tak - mógł leżeć niuniu w poprzek łóżka a teraz to już ho ho kawał chłopaczka.

reklama
moj tez budzi sie inaczej niz zasypia:-D
a dzisiaj zaczal tak wysoko nogi podnosic ze niedlugo je chyba jesc zacznie:-Dale o przewracaniu na boki nawet nie mysli.
no i kolejny maly postep tzn w koncu je ze smoczka o wiekszym rozmiarze i nie pluje lekami a to dla mnie duzo znaczy:-pbo wczesniej sie dlawil wszystkim i plul.ciekawe jak to z obiadkami bedzie, czy urazu do lyzeczki ne bedzie mial...

Asiu małe dzieci mają to do siebie, że lubią przetrzymywać pokarm w buzi i może się zdarzyć, że większość jedzonka wyląduje na ubranku.
Ja już zaopatrzyłam się w śliniaczki takie ceratkowe zakładane jak fartuszek.

A dzisiaj było pierwszy raz: mama...wyszło przez przypadek ale cudne to było:-D

A dzisiaj było pierwszy raz: mama...wyszło przez przypadek ale cudne to było:-D
SUPER! ja też mam nadzieję żu u nas pierwsze będzie mama jeszcze przed tata:-D:-D

U nas od wczoraj nowy sposób gadania eee, aaa,uuu,yyy tak często i długo, odpowiada też za mną te sylaby i przy tym taka fajna mina jakby kojażył że to on wydaje te dźwięki:-D

a ja liczę ze powie baba. U nas się mówi ze jak dziecko powie pierwsze mama- to następna będzie córa, Tata- syn a baba to już nie bedzie:-D:-D:-D:-D:-D

Kaka fajnie - no to już Hanusia zasłużyła na medal :-D

A u nas mały jak leży na brzuszku to śmiesznie zaczyna przemieszczać się do przodu - niby to czołganie ale pomaga sobie przy tym nosem hehehhe.

reklama
Czarna - dobre :-D;
Kaka - Jakiś czas temu nosiłam Niunię do odbicia i mówię: "No beknij wreszcie", a tu słyszę nagle "nieeee mo-geeeeee" :-):-):-). P o mało nie spadł z fotela, a mną aż bujnęło :tak::-D. Naśmieliśmy się jak nigdy :tak:.

Przed chwilą zjadłam mały podwieczorek - owoce w bitej śmietanie :-), a Niunia tak wodziła wzrokiem za łyżeczką, że aż było mi jej trochę żal.. :-(

Do góry