reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

Maksio chodzi juz sam cały czas. Nawet jak upadnie to zaraz wstaje i dalej idzie. Już powoli zaczyna kumać jak wstac samemu bez trzymania sie czegoś. Jesli chodzi o mówienie to jakby powoli coś zaczą kumać. Próbuje powtarzac jakies słowa ale raczej tego nie umie tylko tak jakby powtarzał intonacje głosu ale słowo wychodzi mu jakies inne. Mowi mama , tata baba. Czasem mu sie uda Adam ale czesciej jest ada, Kaja. Jak cos chce to pokazuje palcem. Pokazuje gdzie ma nosek, i oczko ale zaprzestaam pokazywania oczko bo sobie mocno w nie pcha paluszki. Umie zrobic idzie rak nieborak. No i udaje ze spiewa. Oczywiscie po swojemu:-)

Ostatnia edycja:
reklama
U nas jako tako postepow nowych brak, mlody dalej ma manie wchodzenia wszedzie, za wszystko, do wszystkiego....poprostu masakra jakas, najlepsze ze czasami wejdzie po szafke i wyjsc nie moze ale nie placze tylko robi te swoje miny steka jeka i sie gramoli:-D
Podchodzi do kazdego i daje czesc, i to tez robi maniakalnie po 100 razy rano tacie tzeba dac czesc (mowi ci na czesc) , potem kolej na mnie, zoche, babcie i dziadka oszalec mozna:eek:
Schodzenie wchodzenie na rozniaste kanapy,fotele szafki, polki juz ma jakis czas opanowane to samo ze schodzeniem, teraz czekam az rozpacuje bramki na schodach, bo musielismy zalozyc i na dole i u gory bo myka na gore tak szybko ze wystarczy sekunda nieuwagi i juz siedzi zadowolony pietro wyzej:-D

A ja nie wiem czy sie martwic czy nie Ale OLIWKA WOGOLE NIE CHCE CHODZIC NA NOZKACH :-(
Ja sie w tym szpitalu tyle napoce aby ona stanela na nozkach Zrobi 2 kroki jak ja trzymam za raczke i bach na dupe A w wiekszosci jak chce ja dac na nozki to odrazu ugina nozki do siadu Wogole ale to wogole nie chce chodzic A ja chcialam z nia pochodzic za raczke aby moze na 2 sie jej sp[oobalo A Ona teraz tylko RACZKI I RACZKI zla na nia troche jestem Mam nadzieje ze to wina szpitala Mam nadzieje ze w domu bedzie chciala spacerowac za raczke A jak nie To ona sie chyba do 3 lat nauczy chodzic :-(

oj dorka dorka, nic dziwnego ze "stanela" w miejscu i nie chce chodzic, jak ma teraz tyle przezyc...Ciekawe czy tobie cokolwiek by sie chcialo, lezac w szpitalu, gdyby ciagle cie kluli , badali co chwile inni lekarze:tak: Spokojnie na wszystko przyjdzie czas

Gosia fajniutkie masz te zoo:-D:-D gdyby moje dzieciaki tak szalały w domku już bym miała sąsiadke z dołu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dorotka miałam napisać to samo co Magda ale bestia mnie wyprzedziła:-p

dorka moja Wika zaczynala chodzic majac 10 m-cy potem trafila do szpitalu z ostra biegunka az woda z niej szla!! i tak 5 dni ,po wyjsciu juz nie chodzila i apetyt stracila wiec tak na dobre zaczela chodzic dopiero majac 14 ,m-cy!!

reklama
Gosia wesolutko masz :-)
dorotka nie dorzucaj sobie problemów do tych które już masz ;-)Oli ma tam tyle przeżyć i tyle nowych bodźców że nie w głowie jej teraz chodzenie :tak: w domku na pewno będzie ok

Do góry