reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

reklama
Ja sie chyba tez na taki z pozytywka na pierwszy nocnik zdecyduje :-)

Jak dzis mamie o tym powiedzialam i ona na mnie wielkie oczy i cos tam pogadala a na koncu ze jak chce to mam kupic heheheh

DOROTKA no pięknie Oliwka robi postępy!!! Rozszalała sie z dnia na dzień!!!
MALENA nieźle z tym nocnikiem, ale ja nawet dziś czytałam artukuł, że dzieci dopiero umieją panować nad fizjologią świadomie ok. 18-24 m-ca i wcześniej nie ma sensu, tyle, że się oswoją z nocnikiem, podobno nie rozumieją, że tam trzeba siusiać.... Nie wiem jak to jest tak do końca...
SYLWIA witam i gratuluję takiej pociechy jak Twój synek!

A tu Mariczka w ulubionej od dłuższego czasu pozycji stojącej :-) teraz już nic innego nie robi tylko staje i próbuje się przesuwać na stojąco:
marika 006.jpg

marika 003.jpg

A tu Mariczka w ulubionej od dłuższego czasu pozycji stojącej :-) teraz już nic innego nie robi tylko staje i próbuje się przesuwać na stojąco:
Zobacz załącznik 140104

Zobacz załącznik 140105
KATE gratki dla Mariczki!!!!! jak ona dumnie stoi!!!
Mamuśki ale Wasze maleństwa urosły!!!! nie było mnie zaledwie "kilka dni" ;-) a tu proszę!!!! nowe zdjęcia maluszków, nowe postępy!!! :happy: tylko pozazdrościć :-)

MALENA nieźle z tym nocnikiem, ale ja nawet dziś czytałam artukuł, że dzieci dopiero umieją panować nad fizjologią świadomie ok. 18-24 m-ca i wcześniej nie ma sensu, tyle, że się oswoją z nocnikiem, podobno nie rozumieją, że tam trzeba siusiać.... Nie wiem jak to jest tak do końca...

ja też tak słyszałam że dziecko ok 1,5 roku zaczyna rozumieć ale ponoć warto sadzac wcześniej dziecko na nocnik żeby przezwyczaiło się że tu się siedzi.
e ż nie wiem jak to dokładnie z tym jest:sorry:

A Mariczka super już stoi:tak:

Brawa dla Mariczki :-D

Żeby było zabawnie to młody zaczął chodzić jak się go trzyma za ręce. Tylko szkopuł w tym taki że do tyłu a nie do przodu.....:eek::-D Ubaw mam przy tym nieziemski. I jak ja mam mu wytłumaczyć że nóżki stawia się w drugą stronę? No i potrafi przejść już od mebla do mebla pod warunkiem że jest w stanie złapać drugi mebel. No i już nie leci głową w dół tylko na tyłek.:laugh2:

Teraz to naprawde dzieciom sie dogadza, przeciez my wychowałysmy sie na zwyklych nocnikach i tez były wyniki a jakie brawa od rodziców :)

Myslę, że to wygoda dla rodzica, bo wie "kiedy to się wydarzy" :tak:

Kate też czytałam takie publikacje.
Jednak zachęcała mnie położna, która sadzając synka od 6m-cy szybko miała problem pieluch z głowy...
WIęc może to sprawa indywidualna.
My przecież wcześniej nie sikałyśmy w pieluchy niż 1,5 roku.
Może te badania to sprawka koncernów produkujących pieluchy?:eek:

reklama
Moim zdaniem to po prostu bardzo indywidualna sprawa dziecka. Jedno załapie w wieku 6 miesięcy, jedno w wieku 3 lat. Kacper bardzo często w nocy wogóle nie zmoczy pieluchy dopiero rano robi siku jak wstanie a czasami zasika ją i jeszcze kupala szczelni. Ale to też przeważnie już nad ranem. Robi to już od bardzo dawna tak że miał nawet badania moczu z tego powodu robione czy aby wszystko jest ok no bo dziecko powinno sikać w nocy. Też się zastanawiam nad nocnikiem. Tylko że on na razie nawet nie sygnalizuje że kupę zrobił....:eek::-D No ale niech się przyzwyczaja właśnie że na tym się siedzi :-D

Do góry