reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

No właśnie najgorsze jest to, że u siebie się nie widzi a u kogoś to chętnie się coś wytyka.
Troszkę mnie zabolało serducho po rozmowie z siąstrą - chciała dobrze, ale ona w gorącej wodzie kąpana i od razu nerwówka :baffled::-(

reklama
nooo, jakie postępowe dzieci:-) suuper:-)
Nasza parówka ma ciężki tyłek i uczymy się raczków dopiero ale z doświadczenia wiem że każde dziecko ma inne tempo i wiem ze nie ma sie co gotować dziewczyny. Ja i tak jestem zajarana bo choć Lili jest w tyle za waszymi pociechami to i tak szybciej sie rozwija niż nasza Laura która jest też z początku października np raczkować zaczęła dopiero we wrześniu (no i nie wszystkie dzieci raczkują) chodzić jakies 1,5 miecha po skończonym roczku a pierwszy ząb był w maju a np kosi kosi czy papa to jakoś w sierpniu. Lili zaczyna łapać teraz takie rzeczy jak z nią robie ale sama niet; nie ma sie co stresować bo przecież każde dziecko jest inne, ma swoje tempo i tyle.

ojjj ja chyba przestanę czytać ten temat bo wpadam w kompleksy :-( Alicja ani nie mówi mama , tata, ani nie robi pa pa , a już o raczkowaniu nie ma mowy. Lezy na brzuchu i jak główka wysoko to pupa leży a jak pupa się podnosi to nosem zarywa :-( jakby pupa za ciężka była
Nie wiem czy Cie to pocieszy Oliwka tez nie mowi MAMA ani nie robi PAPA
TATA powiedziec jej sie zdazylo i to nie raz ale to takie jakby skladanie sylab :tak:Oliwka tez czesto jak pupcia jest w gorze to nosek ryje o ziemie
Fakt ze Oliwka juz pelza i porusza sie do przodu Ale zobaczysz zaniedkugo z takiego podnoszenia tylka cos wyjdzie :tak:
ja tu tez jakos nie lubie wchodzic bop moj tez nic nie robi.jedyme postepy jakie robi to przekrzykiwanie wszystkiego i jak najdluzej da sie plakac i kiedy sasiedzi zaczna walic w sciany...a tak to d.....chodzik juz bede miec raczej za tydzien wiec moze to cos pomoze
Tys jest udana :-D
jak się można kłócić o takie rzeczy?
I czemu się ludzie do wychowania nieproszeni wtącają? :wściekła/y:

Na pocieszenie dla wszystkich spóźnialskich- u nas przewrotów dalej brak :-(

Gadać tez nie gada, ale różne dźwięki są widzę dostoswane do sytuacji.
Bardzo dużo już rozumie, zaczyna się bać obcych.
Jak babcia ostatni przytuliła jej misia to się popłakała i do misia rączki wyciągała.
Reaguje płaczem też, jak ja udaję, że płaczę.

No i takie proste rzeczy rączkami pokazuje i nóżkami:
tup-tup, ciap-ciap, chlapu-chlapu czy brawo!
Sliczne postepy robi Izunia Moja nic z tego nie robi co ONA :rofl2:
Mnie wczoraj moja sis zapytała czemu nie kupuję chodzika dla Sebcia.
A ja jej powiedziałam, że raczej nie ... jestem przeciwniczką tego typu wynalazków.
No i wręcz pokłóciłysmy się ... :no::baffled:
Masakra Nie przejmuj sie Masz swoje zdanie na jakis temat i tego sie trzymaj ;-)
i ja dołącvzam do mam goniących raczkujące maluchy
BRAWO :-D
nooo, jakie postępowe dzieci:-) suuper:-)
Nasza parówka ma ciężki tyłek i uczymy się raczków dopiero ale z doświadczenia wiem że każde dziecko ma inne tempo i wiem ze nie ma sie co gotować dziewczyny. Ja i tak jestem zajarana bo choć Lili jest w tyle za waszymi pociechami to i tak szybciej sie rozwija niż nasza Laura która jest też z początku października np raczkować zaczęła dopiero we wrześniu (no i nie wszystkie dzieci raczkują) chodzić jakies 1,5 miecha po skończonym roczku a pierwszy ząb był w maju a np kosi kosi czy papa to jakoś w sierpniu. Lili zaczyna łapać teraz takie rzeczy jak z nią robie ale sama niet; nie ma sie co stresować bo przecież każde dziecko jest inne, ma swoje tempo i tyle.
Zgadzam sie w 100 %

U nas pelzanie jest 10 dni
Od niedawna zaczyna podnosic brzuszek i zginac nozki przy wyprostowanych raczkach Wychodzi jej to na kilka sekund
Od dzis rana zaczela robic na pozycji CZWORAKA BUJU BUJU
PATI ty pisalas ze Kmais robil buju buju To w tej pozycji jak piesek heheh na czworaka ? A teraz zaczal raczkowac

No to jestem ciekawa kiedy Oli zacznie raczkowac Od 2 dni strasznie mi sie rozgadala i rozspiewala Uwielbia tancowac na raczkach u kogos I jak slyszy muzyke lub jak my spiewamy to ona zaczyna spiewac Moze kiedys w przyszlosci zapisze ja na jakies TANCE bo serio ona to uwielbia :tak:

Dorotko u nas też od kilku dni dopiero jest opieranie się na kolankach i buju buju.
Myślę, że za miesiąc spokojnie dzieciaczki zaczną raczkowanie a wtedy to :szok::-D

reklama
tak buju buju to u nas na czworakach kiwanie się, choć teraz robi to też na stojąco, złapie się czegoś wstaje i dupa chodzi

Do góry