reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KRAKÓW ZAKUPOWO - zakupy dla mamy, wyprawka maluszka, itp

ja podobnie jak "plastelinka5" polecam hurtownię na ul.św.King, właśnie tam kupowałam większość rzeczy do wyprawki ... obsługa bardzo pomocna i miła pomimo iż trafiłam do nich 10 min przed zamknięciem i to w sobotę żadna z dwóch Pań obsługujących nie marudziła i były bardzo pomocne w sumie z mojej winy zamknęły chyba z pół godziny później więc naprawdę polecam ... jeśli chodzi o same zakupy to jak robi się zakupy powyżej 200zł jednorazowo to ceny są liczone hurtowe (nawet jak kupuje się pojedyncze rzeczy) zawsze to troszkę taniej np za komplecik "kaftanik, śpiochy i czapeczka" coś koło 30 zł (a hurtowo jakieś 5zł mniej) w sumie przy moim rachunku coś koło 370zł - po przeliczeniu w domu zaoszczędziłam ponad 100zł
a zakupy były moim zdaniem udane ... kupiłam 2 komplety kaftanik, śpiochy i czapeczka/rękawiczki, 2 czapeczki, 2 pary rękawiczek, 3 body, 2 pajace, 1 ogrodniczki welurowe (przesłodkie z motywem słonika;-), przewijak zakładany na łóżeczko, kocyk, ręcznik z kapturkiem, 3 butelki (małe), smoczek, gruszkę, nożyczki, grzebień ze szczotką, mydełko, oliwkę, podkład nieprzemakalny do łóżeczka, 10 pieluch tetrowych, 3 pieluchy flanelowe, paczkę majtek jednorazowych, 3 paczki mokrych chusteczek do pupy (duze opakowania - promocja kup 2 a 3 za darmo), termometr ... to chyba wszystko ale nie jestem pewna nie mniej jednak uważam zakupy za bardzo udane .... jeszcze raz polecam

pozdrawiam wszystkie oczekujące i te już cieszące się pociechami

reklama
Duzo rzeczy kupuje w Bidze na ul. Do Wilgi albo na Allegro czy Ebayu (fajne angielskie ciuszki za grosze). Pampersy na Allegro, mleko w Kauflandzie albo w Tesco;) A i ciuchy w Tesco sa fajne i w dosc dobrych cenach. W Bajce na Prokocimiu kupuje natomiast smoczki;)))

Myślę, że najbardziej popularne są teraz sklepy internetowe. Wiadomo, że artykuły dla małych dzieci, zwłaszcza ubranka i zabawki są bardzo drogie, a w sklepach internetowych można naprawdę tanio kupić takie rzeczy. Różnica w cenie bywa naprawdę duża. Myślę, że warto czasem poklikać w sieci, bo można znaleźć naprawdę duże okazje.

mam małą prośbę, mogłybyście mi polecić sklepy z wózkami tymi tańszymi w Krakowie? pewnie i tak zdecyduję się na zakup przez allegro, ale chciałabym wcześniej obejrzeć to, co kupię :) pisząc tańszymi mam na myśli nie Quinny, Maxi Cosi czy X-Lander, bo tych wózków wszędzie pełno, a ja jestem zdecydowana na nowy, nie używany. może znalazłaby się jakaś Mamusia, która coś by mi poleciła? Wiem, że jest już pare wątków o wózkach, ale mnie zależy na adresach krakowskich sklepów, a tego nie mogę znaleźć.

Witaj, też swojego czasu mieliśmy problem ze znalezieniem sklepów, ale my szukaliśmy konkretnego wózka i ciężko go było zlokalizować i obejrzeć. Trafiliśmy go w sklepie na ul. Wielicka 25, ale jest sporo sklepów, dalej na wielickiej jest taki duży sklep fajny tylko kurcze nie pamiętam adresu, o znalazłam Kolorino ul.Wielicka 44c. Jest Entliczek Pentliczek na ul.Dobrego Pasterza122A, jest hurtownia na ul. Christo Botewa 2b. Trochę tego jest :-)

Sporo wózków mają w Niemowlaku dawnym hotelu Forum, na Wielickiej nie było za wiele, sporo do poogladania jest w Entliczku (są trzy) ale tam to raczej droższe wózki, jeszcze w Hucie w takim sklepiku hurtowym na ul. Centralnej (chyba Free-trade), no i Czarodziej w Hucie (są dwa) - w tych byłam, a kupiłam wózek przez allegro koło Olkusza.
A tu masz lokalizacje: wózki dziecięce - Kraków, Centrum miasta - Zumi.pl Lokalizator internetowy

reklama
Nie mam pojęcia. Na pewno jednak warto robić zakupy w entliczek pentliczek. Mają bardzo duży wybór produktów( ubranka, zabawki, chodziki, mebelki, różnego rodzaju akcesoria) i całkiem przystępne ceny. Teraz właśnie trwa tam promocja na produkty firmy Avent.

Do góry