reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KRAKÓW ZAKUPOWO - zakupy dla mamy, wyprawka maluszka, itp

Witam,
Mój maluszek właśnie powoli będzie zaczynał jeść mięso, w związku z tym poszukuje jakiegoś gospodarstwa gdzie mogę dostać drób. Niestety nie mogę znaleźć w internecie żadnych gospodarstw w okolicy Krakowa. Nie znalazłam też na ten temat wątku wiec będę wdzięczna za jakieś informacje. Interesuje mnie również ogólnie żywność ekologiczna (warzywa, owoce i nie tylko) ze sprawdzonych gospodarstw. :) (jeżeli już gdzieś ten tama się pojawił to przepraszam i proszę o link)
Pozdrawiam

reklama
Hej ! Dziewczyny bardzo Was proszę o opinię na temat kilku sklepów z Krakowa:
Smyk
4kids
Entliczek
Twoje Dziecko na Siemiradzkiego
Świat Dziecka w Nowej Hucie
oraz nowo otwarty koło Krokusa
interesuje mnie asortyment, ceny ale również obsługa, jestem w trakcie kompletowania wyprawki nie wie wiem gdzie warto zaglądnąć. Pomóżcie !

Hej,
smyk - spoko jesli sa promocje - warto polowac na wyprzedaze 70 % bo wtedy mozna sie obkupic za pol darmo.
entliczek - bardzo duży wybor i fachowe doradztwo. jednak ceny malo atrakcyjnie. Czasem foteliki wozki sa w promocji wtedy mozna rozwazyc zakup :)
świat dziecka - najlepsze ceny jesli chodzi o wozki, foteliki i fachowa obsluga.
Toy'r'us (obok krokusa) dużo zabawek, ale bardzo drogo.

Pozostałych nie znam ;)
Jest jeszcze czarodziej na złotej jesieni, dosyć dobre ceny ale maly wybor na miejscu.
Sa jeszcze sklepy internetowe typu bobowozki, tosia itp.

Dziękuję za odpowiedź. W takim razie na dobry początek odwiedzę entliczka i świat dziecka, tym bardziej, że wspominasz o fachowej obsłudze a na niej bardzo mi zależy. To moje pierwsze dziecko więc mam mnóstwo pytań i potrzebuję sprzedawcy który zna się na rzeczy.

nusia, jesli moge doradzic, to nie polecam wozkow typu 3 w 1, czy 2 w 1. Lepiej wybrac gondole osobno i potem zainwestować w porządną "parasolkę" rozkladana na plasko np. peg perego, maclaren czy inglesina. Bo te spacerówki w wózkach wielofunkcyjnych się nie sprawdzają. Są za ciężkie, jak dziecko podrosnie i już troszkę waży i gorzej się prowadzą :)
a pierwszy fotelik, jesli macie taki budzet warto wziac z baza isofix, zeby za kazdym razem nie przeplatac pasow bezpieczenstwa.

wesolutka85 dziękuję za poradę. Jest to moje pierwsze dziecko i razem z mężem nie jesteśmy w temacie "co warto a czego nie". Dlatego też bardzo zależy mi na dobrej obsłudze w sklepie, która doradzi mi jaki wybrać wózek, jaki fotelik będzie bezpieczny i wszelkie inne rzeczy. Twoje rady na pewno zapamiętam, tym bardziej, że rady od Mam są najlepsze :)

nusia879 jeżeli chodzi o wózki to polecam Bochnię, ceny najtańsze. Jeśli to za daleko to tak jak wesolutka napisała ŚWIAT DZIECKA polecam i Entliczka :-)

reklama
gdyby jakas przyszla mama tu weszla i miala ochote to mam do sprzedania mnooooostwo ciuszkow dla maluszka... poki co sa to rozmiary 56 i 62 ale za jakis czas beda tez 68, sa to ciuszki czesciowo uniwersalne, pare dziewczecych i troche wiecej chlopiecych
mozna zobaczyc na zywo i powybierac ... moge sprzedac tez trzy cale reklamowki badz pojedyncze sztuki :)
co do ceny napewno sie dogadamy :)

Do góry