reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Krągłości i okrągłości majówek 2011-zdjecia i waga

adeczka smarowanie napewno pomaga, ale nie spowoduje, że napewno nie wyjdą. ale dobrze nawilżona, natłuszczona i elastyczna skóra to podstawa :)

reklama
Dziewczyny najważniejsze, żeby dzieci urodziły się o czasie i zdrowe. Nasze ciała i tak będą się z czasem zmieniać, zmienią się po ciąży i porodzie bezpowrotnie ale to nie znaczy, że będą nieatrakcyjne! Będą dojrzałe i prawdziwe. Ciało kobiety osiąga ostateczny wygląd właśnie po macierzyństwie :tak:

Mam do was pytanie z innej beczki. Ile macie cm w pasie? Zmierzyłam się wczoraj i mam zaledwie 101 cm, już sobie wbiłam, że to za mało szczególnie, że mam 12 kg na plusie...

Ja mam 104 cm w pasie i tez 12 kg na plusie - właściwie przytyłam tylko w brzuszku i w piersiach z 75d wskoczyłam na 75 F a pewnie się skończy na jakimś G, bo to F to już tylko tylko :szok: no, napewno sie tam coś rozeszło po pupie i innych częściach ciała, ale jakoś nie jest to zauważalne (nosze w sumie ciążowe ubrania - w starym rozmiarze, a w większość bluzek, dresów z przed zafasolkowania zapakuje się bez problemu) - po za ogólnym podpuchnięciem organizmu. Jedyne co mnie przeraża to celulit, którego nigdy nie mialam a teraz mi wylazł - całe uda i pośladki są zmasakrowane - nie bardzo wiem czy teraz mogę coś stosować i czy te kosmetyki są w ogóle skuteczne ;( no ich wszechobecnie prześwitujące żyłki - caly dekolt i piersi jak i brzuch - ale to już chyba po ciązy minie? ;)

Ja się smaruję dwa trzy razy dziennie i niestety mam rozstępy .Na brzuchu jakiś czas temu mi wyszły po lewej stronie a dziś zauważyła dwa po prawe:(

Co do cm to boję się wziąć centymetr w łapki :/

Mi też wyskoczyły rozstępy na brzuchu, mimo smarowania.. Jak ktoś ma takie tendencje to niestety ale prędzej czy później rozstępy wyjdą, normalna sprawa, skóra coraz bardziej napięta bo dzieci coraz większe. Ja już się tym przestałam przejmować, dalej będę się smarowała oliwką, ale co będzie to będzie. Jak urodzę zdrowe i silne dziecko to wtedy będę się martwiła ciałem i tym jak zrzucić zbędne kilogramy. Już sobie obiecałam, że kupię sobie rower i wieczorami będę śmigać po Gdańsku ;) Połączę przyjemne z pożytecznym, bo do biegania jakoś nigdy się zabrać nie mogłam, no i do tego oczywiście jeszcze wózeczek i spacerki z Malutką ;)

Będzie dobrze Dziewczyny, jeszcze troszkę będziemy w dwupaku , a po porodzie będziemy szczęśliwymi szczupłymi Mamusiami ;)

My wczoraj na sesji brzuszkowej zmierzyliśmy bebzola, i idealna chwila - wyszła setka :-D A dzisiaj rano 99 - ale rano zawsze jest mniejszy. Tak więc fotograf uwiecznił nam tą chwilę wkraczania w 3cyfrowy wynik.
Niestety się też zważyłam i na plusie już 9 kg:szok: A 3 tygodnie temu było tylko 5,5. Skąd to się bierze dziadostwo tak szybko.

No dobra zmobilizowałam się i wzięłam cm do rąk... zmierzyłam się i chyba już poziomki pobiłam... Mam 118cm :szok::zawstydzona/y:

A przez ostatni miesiąc nie przytyłam nic. Może dlatego że przez te podejrzenie cukrzycy bardzo ograniczyłam słodkie, a do tego jem jak wróbelek,bo mój żołądek dużo nie mieści ostatnio.

Ja mam 101 cm i 7,5 kg na plusie, i też powiem, że w ciągu ostatniego miesiąca najwiecej przytyłam bo 2 kg.

Styna, mi też dwa rozstępy na piersiach wyskoczyły z dnia na dzień mimo smarowania. Ale na szczęście bardziej z boku i z dołu, więc nie jest źle:)
Mandrzejczuk, jak to mówią "life is brutal", ciąża powoduje mnóstwo zmian w ciele kobiety, niektóre niestety są przykre. Ale myślę sobie, że to chyba nie jest jednak powód do płaczu, świat się nie kręci wokół naszych cycków, a ważne żeby maluchy urodziły się zdrowe:) Łzy zachowaj sobie na potem, na pewno kiedyś się jeszcze przydadzą:) Głowa do góry:) Jak widzisz, nie jesteś sama z tym fantem:)

reklama
Alex 2 kg w ciagu miesiaca? Dziewczyno to tyle co kot naplakal ja od 20 tygodnia ciazy jade po 1kg na tydzien :-D czyli jakies 4,5kg na miesiac i nie moge opanowac sie i przestac zrec!!! ;-)
i moj 31 tydzień szczęścia...

Uploaded with ImageShack.us

Ostatnia edycja:
Do góry