reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kosmetyki dla kobiet w ciąży i po ciąży

majapolka - lekarz mi powiedzial,że można smarować jak tylko odpadną strupki.
Generalnie chodzi w tym smarowaniu o to aby szew nie wysychał- więc najlepiej zabezpiecza żel silikonowy, ktory wysycha w 2 minuty i tworzy warstewkę aż się go zmyje.Co do innych specyfików- to powiedział,że lepiej smarować zwykłym Linomagiem, na to samo wyjdzie.
używałam Contratubex tak z 10lat temu na blizny na kolanach, nic nie pomógł, mimo smarowania 2 miesiące.
bra ja uzywam tego co w ciąży- kremu ujędrniającego do biustu Palmer'sa z serii masło kakaowe.Rozstępów i zmian kondycji biustu brak.

reklama
a ja mam pytanko o blizne na tyłku
Myślicie że można na nią stosować to samo co na wasze brzuszki?
Bo mnie ciągnie czasami ta blizna, bo jak wygląda to już mniej istotne niż jakby była na brzuchu.

Pytanie do dziewczyn po cc:
tak się zastanawiam nad stosowaniem maści na bliznę, żeby nieco zbladła bo na razie czerwoniutka. Co polecacie z perspektywy czasu, która się sprawdza i czy w ogóle jest sens stosować?

Pisałyście, to prawda, ale napiszcie czy któraś z maści przynosi faktycznie efekty po pewnym czasie stosowania.
Nie wiem, czy jest sens w ogóle kupować i bawić się w smarowanie, zwłaszcza że zapach nie do końca fajny :szok:.

moja zbladła i zanika od środka:) na środku nie ma jej już wcale.To dziwne bo miejsce cięcia nadal się odznacza(w sensie wgłębienia).

Laski co polecacie aby podreperować trochę stopy , popękane piety , twarde podbicie :-(? coś ostatnio mam z Nimi problem i nie daje sobie rady :-(

reklama
Futrzaczku, polecam markę Gehwol, a najsilniejsza maść nazywa się Gehwol-Med Schrunden.Mocno tłusta,smarujesz tylko na noc, nakładasz skarpetki.Jedyna która pomaga na naprawdę wysuszoną,popękana skórę.Kupisz w aptece- radzę to małe opakowanie, wygląda niepozornie,ale mega wydajny. Na lżejsze przypadki to pewnie te drogeryjne cuda pomogą.

Do góry